Λάρισα

Τηλεδιάσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λιούπα με τον υφυπουργό αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, περιφερειάρχες και δημάρχους από όλη την Ελλάδα συμμετείχε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος  Λιούπας εκπροσωπώντας την περιφέρεια Θεσσαλίας. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν ο τρόπος επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Στην τοποθέτηση μου στάθηκα σε 3 σημεία.
1.Στην ανάγκη συνεχής επικοινωνίας με το υπουργείο και επικαιροποίησης των μέτρων και πρωτοκόλλων αφού καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν.Καθημερινά δεχόμαστε πολλά ερωτήματα από τον απλό κόσμο στα οποία θα πρέπει να απαντάμε υπεύθυνα και συντονισμένα.
2.Στην ανάγκη στήριξης του κινήματος άσκησης και άθλησης σε εξωτερικούς χώρους από το υπουργείο αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση,που εξαιτίας της πανδημίας εκτοξεύτηκε.Η πανδημία θα φύγει αλλά η άθληση πρέπει να μείνει και να γίνει τρόπος ζωής.
3.Ο αθλητικός κόσμος αγωνιά και διψά να επιστρέψει στην αθλητική δραστηριότητα.Αυτό πρέπει να γίνει με ασφαλή και σταθερά βήματα,σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των υπουργείων και των ειδικών υγειονομικών επιτροπών,χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών,καθώς ένα πισωγύρισμα θα ήταν οδυνηρό για το σύνολο του αθλητικού κόσμου,κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε όλοι οι συμμετέχοντες.
Previous ArticleNext Article