Λάρισα

«Τελικά ο κόσμος καλυτερεύει ή χειροτερεύει;».

Απάντηση στο ερώτημα αυτό κλήθηκαν να δώσουν οι καλεσμένοι του Γ. Καραβάνα, επικεφαλής της Λέσχης Αντιλογίας Λάρισας, στο τρίτο κατά σειρά Debate που οργανώθηκε από τη λέσχη, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης την περασμένη Τετάρτη.

Οι «απαισιόδοξοι» της παρέας εστίασαν περισσότερο στα προβλήματα που δημιουργεί η ανάπτυξη στο περιβάλλον και στην κοινωνική ισότητα (Γ. Τράντας) καθώς και στην ανθρώπινη απομόνωση, τον εθισμό στο διαδίκτυο και την απώλεια νοήματος και ποιότητας στις ανθρώπινες σχέσεις (π. Βησσαρίων Αγορίτσας). Οι αισιόδοξοι από την άλλη εστίασαν στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας (Μ. Αργυρού) καθώς και σε άλλους πιο «ανθρώπινους» δείκτες, όπως η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η βελτίωση του δείκτη υγείας και η δραματική μείωση της παιδικής θνησιμότητας (Θ. Σκυλακάκης).

Όπως απέδειξε η κάλπη (πριν και μετά τη συζήτηση) της εκδήλωσης, οι αισιόδοξοι μάλλον κέρδισαν τις εντυπώσεις, με το κοινό να φεύγει πιο αισιόδοξο για την πορεία του κόσμου απ’ ότι ήρθε (οι ψήφοι υπέρ της άποψης ότι ο κόσμος καλυτερεύει σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά την εκδήλωση).

Θυμίζουμε ότι εκτός από πρώην Ευρωβουλευτής, ο Θοδωρής Σκυλακάκης είναι και επικεφαλής της ομάδας που συνέστησε ο Κ. Μητσοτάκης με θέμα την «άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την  προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων». Την ιδιότητά του αυτή εκμεταλλεύτηκε ο – κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές – Γιώργος καραβάνας, ο οποίος οργάνωσε σειρά σχετικών ραντεβού του Θ. Σκυλακάκη με επιχειρηματίες της πόλης, τόσο την Παρασκευή πριν την εκδήλωση όσο και το επόμενο πρωινό.

Previous ArticleNext Article