Αθλητισμός

Τέλος καλό όλα καλά για την ΑΕΛ – Την έσωσε ο Αναστασόπουλος

Η αγωνία για την έκβαση της φετινής σεζόν έλαβε τέλος για την ομάδα της ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» επικράτησαν με 1-0 της Ξάνθης στο AEL FC ARENA και με την νίκη αυτή έφτασαν τους 28 βαθμούς κλειδώνοντας και μαθηματικά την παραμονή στην Super League.

Μια ΑΕΛ που ζούσε με αγωνία όλη την φετινή σεζόν με άγχος, πίεση και την ομάδα να μάχεται μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία των μεγάλων κάτι που πέτυχε σήμερα (23/4) Κυριακή του Θωμά και έτσι πλέον το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο είναι τυπική διαδικασία για την θεσσαλική ομάδα.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Αντρέ Πάους ο Νίκος Αναστασόπουλος με δυνατή κεφαλιά στο 24’ σε ένα ματς που η ΑΕΛ μπήκε με στόχο να πετύχει όσο γίνεται πιο γρήγορα τέρμα και ήταν εμφανώς ανώτερη των Ακριτών.

Στην επανάληψη και αφού στην μοναδική της ευκαιρία η Ξάνθη δεν πέτυχε το 1-1, η ΑΕΛ έχασε ευκαιρίες για το 2-0 στην συνέχεια κοίταξε να διαφυλάξει το 1-0 κάτι που κατάφερε και έτσι την νέα σεζόν στην Super League θα υπάρχει και το όνομα της ΑΕΛ.

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε η σημερινή (23/4) αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ξάνθη στην μνήμη των τεσσάρων θυμάτων από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Με στόχο το γρήγορο γκολ μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΛ απέναντι στην Ξάνθη που κατέβηκε στο AEL FC ARENA με διπλή ζώνη άμυνας κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των «βυσσινί» να φτάσουν στο τέρμα. Οι γηπεδούχοι είχαν το πρώτο σουτ στο 10’ με τον Αναστασόπουλο να μην δυσκολεύει τον Ζίβκοβιτς, όμως στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΛ έφτασε στο γκολ με πρωταγωνιστή το νεαρό μέσο.

Συγκεκριμένα στο 24’ ο Ναβάρο με ωραία σέντρα βρήκε τον Αναστασόπουλο και αυτός με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Ακριτών που αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Η ΑΕΛ πέτυχε τον στόχο της να σκοράρει όσο μπορεί πιο γρήγορα και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Ναζλίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία με την συμπλήρωση του ημιώρου και τον Μπαξεβανίδη πάνω στην γραμμή να στερεί από τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΛ και εορτάζοντα σήμερα το γκολ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με την ΑΕΛ απελευθερωμένη από το άγχος του τέρματος, αλλά να απειλεί και πάλι στο 43’ με τον Αβραάμ να κατεβάζει ωραία την μπάλα να σουτάρει, αλλά τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει την μπάλα και την ΑΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στην επανάληψη, η οποία άργησε να ξεκινήσει λόγω επεισοδίου του Αλέξη Κούγια με τον τιμ μάνατζερ των Ακριτών Γιώργο Κασναφέρη, η Ξάνθη μπήκε με στόχο το γκολ και στο 51’ έχασε την πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση όταν ο Βασιλακάκης έκανε την σέντρα και ο Λιάζιτς με πλασέ επιχείρησε να κάνει το 1-1 όμως εντυπωσιακά με το πόδι ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει όταν ο Ντέλετιτς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, γύρισε την μπάλα στον Αγκάνοβιτς και αυτός ανενόχλητος σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 2-0. Στο 61’ νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Ναζλίδη να πλασάρει και τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει την μπάλα, ενώ στην επαναφορά ο Ντέλετιτς με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την ΑΕΛ να κρατά την νίκη και την Ξάνθη να μην μπορεί να φανεί απειλητική στο υπολειπόμενο της αναμέτρησης και έτσι το φινάλε βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με 1-0 και με 28 βαθμούς να πετυχαίνει τον στόχο της παραμονής στην Super League.

Διαιτησία: Καλογερόπουλος (Γρεβένης, Μερκενίδης)

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Αβραάμ, Γκόλιας, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Βαρέλα (63’ Μονιάκης), Αγκάνοβιτς (88’ Μασούρας), Ντέλετιτς (90’ +4 Λαμπρόπουλος), Ναζλίδης.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (69’ λ.τ. Φλίσκας), Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (69’ Τριάδης), Γουάλας, Λιάζιτς, Πιτσέλι (25’ λ.τ. Σολτάνι), Λισγάρας.
Πηγή: athleticlarissa.gr

Previous ArticleNext Article