Αθλητισμός

Τέλης Γκούμας: «Αποπροσανατολίζονται από τον πραγματικό τους ρόλο»

ΓΚΟΥΜΑΣ

Με αφορμή, αφενός την επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, στην οποία τα μέλη της διοίκησης θα κληθούν να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσει η Ένωση στις εκλογές της ΕΠΟ και αφετέρου τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των δύο εκλογικών πόλων της ΕΠΟ, ο διοικητικός της ΕΠΣΛ Τέλης Γκούμας, ο οποίος πρόσφατα διαχώρισε τη θέση του από την ομάδα Γρηγορίου, υποστήριξε τα εξής:

«Θεωρώ ότι η ατέρμονη εκλογολογία για τις επικείμενες εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποτελεί μια προσπάθεια επίτευξης προσωπικών φιλοδοξιών και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο μας εξέλεξαν τα σωματεία να υπηρετήσουμε, έχοντας σαν στόχο την ανάπτυξή του μέσα από μια διαδικασία ελάφρυνσης των βαρών των ήδη βεβαρημένων παραγόντων, ή εύρεση πόρων μέσα από συλλογικές διεκδικητικές τακτικές προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όσο και την Ελληνική πολιτεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τελευταία επιχορήγηση προς τα σωματεία ήταν η (κουτσή) επιχορήγηση για το 2008. Σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς για όλους τους παράγοντες πρέπει η Ενωση να λειτουργεί σαν ανάχωμα στη συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των σωματείων που από 125 το 2013, φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο να ολοκληρώσουν τη σεζόν λιγότερα από 100. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια πρέπει να σταθούν αρωγοί όλοι οι κοινωνικοί φορείς, δήμοι, Περιφέρεια, τοπικοί φορείς, γιατί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα και ο πολιτισμός είναι αλληλένδετα και αποτελούν θεμέλιο λίθο της ελληνικής κοινωνίας που τόσο βάναυσα πλήττεται στις μέρες μας.

Τώρα αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη για τις εκλογές, είναι βέβαιο ότι πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα με δικαίωμα ψήφου όλων των σωματείων, ώστε ο καθένας να αποφασίζει άμεσα τον τρόπο διοίκησης, γνωρίζοντας ότι όσο πιο μεγάλο το εκλογικό σώμα τόσο πιο δημοκρατική είναι διαδικασία. Επίσης δημιουργία ασυμβίβαστου μεταξύ του Δ.Σ. της ΕΠΟ και των Ενώσεων. Επαναφορά του παλιού συστήματος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων των μικτών ομάδων των Ενώσεων, όπου κάθε Ενωση μόνη της θα δίνει τον αγώνα καταξίωσης στο ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πράγμα που είχε οδηγήσει παλιότερα σε μεγάλες επιτυχίες ακόμα και στην κατάκτηση του τρόπαιου. Επίσης στο θέμα της διαιτησίας κατά τη γνώμη μου πρέπει σιγά-σιγά να προχωρήσουμε στην ανεξαρτητοποίησή της με κανόνες εύρυθμης λειτουργίας και ισονομίας. Ευχή μου είναι η ΕΠΟ να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της, που είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που αποτελεί την κοιτίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

Previous ArticleNext Article