Ελασσόνα

ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας: Tην επιδημία του κορωναιού να την αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο αλλά με κρίση & πρόληψη

Η επιδημία του κορωναιού που πλέον και επίσημα συνιστά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μία πανδημία πρωτοφανή στα χρονικά, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και για τις θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού κράτους και μία τεράστια δοκιμασία για την κοινωνία, την υγεία, την οικονομία και τις αντοχές τους.

Δεν μπορούμε σε αυτήν την κατάσταση να αφήσουμε χώρο ούτε σε αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις ούτε να μεμψιμοιρούμε αφού είναι αναγκαίο τα έκτακτα μέτρα να είναι ακόμη περισσότερα τις επόμενες μέρες ώστε οι κρατικές δομές της Δημόσιας περίθαλψης να αντέξουν να σηκώσουν το βάρος και να αντιμετωπίσουν την επιδημική απειλή.

Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις τις προηγούμενες ημέρες, συμβάλλοντας με ευθύνη και σοβαρότητα στην κλιμακούμενη κατάσταση στον τομέα της Υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται αυτές τις ώρες αλληλέγγυος στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και επίσημα την προκύρηξη άμεσα 4.000 μόνιμων θέσεων εργασίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, 1.000 επαγγελματίες υγείας να ενισχύσουν άμεσα τις ΜΕΘ, ανανέωση όλων των συμβάσεων του ΕΣΥ που λήγουν, έκτακτα κονδύλια της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων σε ειδικές μονάδες νοσηλείας, αγορά εξοπλισμού των ΜΕΘ και στελέχωση αυτών, πρόβλεψη για την επίταξη μονάδων και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας καλεί τους πολίτες να τηρήσουν στο ακέραιο τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και μέσα από την πρόληψη, την σωστή αξιολόγηση του εν λόγω προβλήματος και την προφύλαξη, να προστατευθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες και το σύνολο της κοινωνίας.

Τη νέα διασυνοριακή απειλή από την επιδημία του κορωναιού οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο αλλά με σωστή κρίση και πρόληψη ώστε να την αφήσουμε πίσω μας σύντομα.

Συντονιστική Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article