Λάρισα

Συνεργασία Χρήστου Κέλλα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα καθώς και θέματα που αφορούν το στρατιωτικό προσωπικό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, αφενός μεν, λαμβάνει μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος της, αφετέρου, αξιοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε τη στάση των Ενόπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Έβρο, εξυμνώντας τη διαχρονική προσφορά των στελεχών τους στην προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας και της εθνικής ασφάλειας, ενώ πρόσθεσε ότι το ηθικό του ελληνικού λαού έχει εξυψωθεί ιδιαίτερα, έπειτα από την αποφασιστική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιτυχή υπεράσπιση των συνόρων.

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. έθεσε υπόψη του Υπουργού το θέμα της εξομάλυνσης της βαθμολογικής εξέλιξης των εισαχθέντων, μεταξύ 1990-1992, στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, ζητώντας την αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας με τη συμπλήρωση της εικοσιπενταετούς πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2017 για τους καταταγέντες έως και το 1992.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, προκρίνοντας τη νομοθετική ρύθμισή του σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε τον Υπουργό, τόσο για την ενημέρωση σε σχέση με την εθνική ασφάλεια, όσο και για την προαίρεσή του να λύσει το χρόνιο ζήτημα των στελεχών που κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Previous ArticleNext Article