Λάρισα

Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές, παράβαση του ΚΟΚ και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη χθες (08-01-2018) το πρωί στα διόδια Μακρυχωρίου Τεμπών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας, ένας 25χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο  25χρονος κατελήφθη να οδηγεί, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο όπως εξακριβώθηκε είχε κλαπεί την (16-11-2017) από 47χρονη ημεδαπή στην Τρίπολη.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ενώ κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος Βουλγαρικών Αρχών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα, το οποίο είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από (21-11-2017) έως (01-12-2017) από την πόλη των Σερρών, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, ένα ράδιοCD, μία συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), ένα κατσαβίδι, δύο κλειδιά οχημάτων και μία άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος Βουλγαρικών Αρχών.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ο δράστης μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Νοεμβρίου του 2017 έως και χθες (08-01-2018), διέπραξαν σε διάφορες περιοχές της Καβάλας, των Σερρών και της Ηλείας συνολικά έξι κλοπές και πέντε απόπειρες κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, κατά τις οποίες αποκόμισαν διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να εντοπιστεί ο συνεργός του και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Previous ArticleNext Article