Ελασσόνα

Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή της Νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ελασσόνα

Συνεδρίασε στις 8 Νοεμβρίου 2018 η Συντονιστική Επιτροπή της Νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ελασσόνας και αποφάσισε τα εξής:

1.Εξέλεξε παμψηφεί ως επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Σαχινίδη, αριστούχο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

2.Η ονομασία της Κίνησης να είναι: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ».

Σύμφωνα με δήλωση του Δρα Κώστα Σαχινίδη, η ονομασία αυτή της Κίνησης είναι συμβολική και δίδεται επειδή η αρχαία Περραιβία συμπεριλάμβανε όλα τα ιστορικά χωριά της περιοχής Ελασσόνας. Μάλιστα, «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ» αποτελούσε μια ομοσπονδία όλων των πολισμάτων της περιοχής της Περραιβίας, η οποία έκφραζε την συνεργασία και την ενοποίηση όλων και αντιπροσώπευε την Περραβία στην Αμφικτυονία των Δελφών. Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός στόχος της νέας Δημοτικής Κίνησης να εκφράσει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ του Δήμου και να αγωνισθεί για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

3. Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή επέλεξε ως σήμα της Κίνησης, τον ακοντιστή ιππέα με το άλογό του που βρίσκεται σε αρχαία ανάγλυφη επιγραφή του 150 π.χ., η οποία βρέθηκε στη Δολίχη.

Άλλωστε και το σήμα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, είναι συμβολικό και δηλώνει την ανάγκη για να αγωνισθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με στόχο την επίλυση, επιτέλους, των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή  μας επί δεκαετίες και να ξεφύγουμε από την στασιμότητα, την απραξία και την καθυστέρηση που δημιούργησαν οι νυν και οι προηγούμενες παλαιοκομματικές δημοτικές αρχές.      

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σαχινίδης ευχαρίστησε τα μέλη της Σ.Ε. για την μεγάλη τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν ως επικεφαλή της Κίνησης και υποψήφιο Δήμαρχο και τους κάλεσε να δραστηριοποιηθούν όλοι μαζί, με πάθος και αγωνιστική διάθεση, ώστε να πλαισιωθεί η Κίνηση και με άλλους πολλούς δημότες, για έναν έντιμο εκλογικό αγώνα που θα οδηγήσει στη ΝΙΚΗ και στην ΠΡΟΟΔΟ του ΔΗΜΟΥ.

Επίσης κάλεσε όλους του δημότες από κάθε γωνιά του Δήμου να πλαισιώσουν την νέα Κίνηση, χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό και χωρίς κομματικά κριτήρια, να καταθέσουν στην Σ.Ε. τις δικές τους προτάσεις για την κατάρτιση του γενικού εκλογικού προγράμματος της Κίνησης με κατεύθυνση την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ του Δήμου.

Previous ArticleNext Article