Αθλητισμός

Συναρπαστική νίκη – πρόκριση για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με ανατροπή του σκορ!

Την εκτός έδρας νίκη με ανατροπή του σκορ πανηγύρισε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας με σκορ 2 – 1 κι έτσι πήρε το τέταρτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΝ Λάρισας!

Η ομάδα του Νίκου Φώλλα προκρίθηκε στους «4» του θεσμού και εκεί θα αντιμετωπίσει το Μακρυχώρι σε διπλούς αγώνες με στόχο τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό, με το άλλο ζευγάρι να είναι αυτό ανάμεσα στον Φαλανιακό και τον ΠΟΕ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ηρακλής Λάρισας είχε τη κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης και ο Οικονόμος ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος προσπαθούμε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Τάσο Παπαγιάννη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τους «κλείδωνε» τη πρόκριση, ενώ στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με δύο γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (81′ – 83′) να σημειώσουν την ανατροπή του σκορ και να κερδίσουν τη πρόκριση στα ημιτελικά.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Ηρακλής Λάρισας, ο Γιώργος Κακαβίτσης πήρε τη κεφαλιά και ο Παναγιώτης Νούσιας μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 40ο λεπτό ο Γιάννης Χρηστίδης εκτέλεσε το φάουλ αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους και μετά από σύγχυση στο πρώτο δοκάρι και στη περιοχή του Οικονόμου, ο Αναστάσης Μανιώτης με προβολή έκανε το 1 – 0 για το συγκρότημα των Χρήστου Χατζηλιάδη – Θάνου Τριανταφυλλόπουλου.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «πράσινοι» είχαν τη πρώτη τους ευκαιρία με τη σέντρα από τα δεξιά του Γιάννη Μπαλογιάννη και τη κεφαλιά του Βασίλη Γκαμπέτα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τάσου Παπαγιάννη.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51′, ο Πέτρος Ψωμολιάς απείλησε με σουτ από θέση βολής, όμως ο Παναγιώτης Νούσιας απέκρουσε τη μπάλα, ενώ το δυνατό σουτ του Δημήτρη Τόλιου για τον Οικονόμο από πλάγια θέση και αριστερά, πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 68ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Αποστόλης Νάστας εκτέλεσε το φάουλ για τον Ηρακλή Λάρισας και ο Αναστάσης Μανιώτης έκανε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Παναγιώτης Νούσιας αντέδρασε σωστά και κράτησε «ζωντανό» τον Οικονόμο για τη συνέχεια του ματς.

Η ισοφάριση του σκορ και το 1 – 1 για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ήρθε με το κοντινό πλασέ του Λευτέρη Μπάμη σε φάση διαρκείας στη περιοχή του Ηρακλή στο 81′, ενώ πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους φιλοξενούμενους, το σύνολο του Νίκου Φώλλα πέτυχε και δεύτερο τέρμα για να κάνει το 1 – 2 με τον Δημήτρη Τόλιο με πλασέ έπειτα από σέντρα του Δημήτρη Κοντοθανάση!

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση του σκορ για να οδηγηθεί το ματς στη παράταση, οι φιλοξενούμενοι από τη πλευρά τους κράτησαν το σκορ υπέρ τους κι έτσι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, δημιουργήθηκε σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και ο Πέτρος Ψωμολιάς μετά από χτύπημα εκτός φάσης στον Χάρη Μουλτσιά, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον κ. Τζήλο, ενώ τη κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γιώργος Κακαβίτσης και Παναγιώτης Νούσιας για τον Ηρακλή Λάρισας και Οικονόμο Τσαριτσάνης αντίστοιχα…

Οι Συνθέσεις

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Κρίτσας (16′ λ.τ. Αθανασιάς (55′ λ.τ. Ναρίνογλου)), Γιαννακόπουλος, Τάρτας (86′ Μουξιός), Ψωμολιάς, Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Ζαφειρίου, Νάστας, Χρηστίδης (68′ Γκιουρσάνης), Κακαβίτσης.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Νίκος Φώλλας): Νούσιας, Δραγατσίκης (90’+3′ λ.τ. Δραχαλίβας), Ντούφας (79′ Δραχαλίβας), Γαλάνης, Μάρκο, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης (67′ Μουλτσιάς Χ. Γ.), Κοντοθανάσης, Τόλιος (90’+2′ Τσούτσουρας), Μπαλογιάννης.

Διαιτητική Τριπλέτα
Τζήλος, Καρακώστας, Στάικος.

arenalarissa.gr

Previous ArticleNext Article