Ελασσόνα

Συνέντευξη τύπου των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΑΣ για το επικείμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι της Ελασσόνας

Η κυβερνητική εναλλαγή τον περασμένο Ιούλη, δεν έφερε και δεν θα φέρει καμία θετική αλλαγή προς όφελος της εργατικής τάξης, αντιθέτως και η τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ, πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, εντείνει, από κοινού με την Ε.Ε και την εργοδοσία την αντεργατική επίθεση σε βάρος των ΣΣΕ, των μισθών, των εργασιακών σχέσεων, του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

Απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση διαρκείας που δέχεται η εργατική τάξη και στην περιοχή της Ελασσόνας, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που αποτελείται από κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, όχι μόνο δεν έχει να επιδείξει εδώ και πολλά χρόνια καμία αγωνιστική, διεκδικητική δράση για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, αλλά έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, σε «μαγαζί» που οργανώνει σεμινάρια διαχειριζόμενο πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ετοιμάζονται να κάνουν για ακόμα μια φορά ένα συνέδριο παρωδία! Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας στις 10 Οκτώβρη η πλειοψηφία των εν λόγω συνδικαλιστών αποφάσισαν να κάνουν εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στις 27 Οκτώβρη 2019. Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας της ΔΑΣ, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα πρακτικά των σωματείων-μελών του ΕΚ Ελασσόνας για να μπορέσει να γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους και να εξασφαλιστεί ένα συνέδριο γνήσιων αντιπροσώπων των εργαζομένων. Η πλειοψηφία της διοίκησης όχι μόνο το αρνήθηκε αλλά δεν παρουσίασε ούτε καν κάποια πρόταση  για το μητρώο των εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί το συνέδριο δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν, από ποιά σωματεία εκλέχθηκαν και πότε, αν έγιναν κανονικές εκλογές σ’ αυτά, αφού δεν υπήρξε σκοπίμως καμία ενημέρωση, ούτε επικύρωση των αντιπροσώπων. Φυσικά δεν υπήρξε ούτε διοικητικός, ούτε οικονομικός απολογισμός όπως οφείλει να εγκρίνει η διοίκηση και να παρουσιάσει στο συνέδριο των αντιπροσώπων.

Μετά από παρέμβαση των εκλεγμένων αντιπρόσωπων της ΔΑΣ το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας συνεδρίασε ξανά χτες Πέμπτη 24 Οκτωβρή χωρίς όμως να γίνει έλεγχος στα πρακτικά των σωματείων-μελών του ΕΚ Ελασσόνας και νομιμοποίηση των αντιπροσώπων από το απερχόμενο Δ.Σ. Το μοναδικό πράγμα που είχαν να ξεστομίσουν οι συγκεκριμένοι εργατοπατέρες στο χθεσινό Δ.Σ ήταν συκοφαντίες κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και χυδαίο αντικομμουνισμό. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση, καθώς τους αναγκάζουμε να φέρουν τους εργαζόμενους στο Εργατικό Κέντρο να ψηφίζουν και όχι να ψηφίζουν με «επιστολική ψήφο» όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συγκεκριμένοι τύποι!

Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ακολουθεί κατά γράμμα τις τακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, ως γνήσιο τοπικό παράρτημα. Θέλουν ένα συνέδριο «κεκλεισμένων των θυρών» μακριά από τους εργαζόμενους, για να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στην διοίκηση κατά πως τους βολεύει, για να συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων της περιοχής και να κρατούν σε πλήρη αδράνεια το Εργατικό Κέντρο. Για να εξασφαλίσουν ένα Εργατικό Κέντρο πλήρως ευθυγραμμισμένο με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

Από την άλλη πλευρά οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και ορισμένων σωματείων, οι οποίοι συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ήταν οι μόνοι παρ’ ότι μειοψηφία, που όλα τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να οργανώσουν την πάλη τους για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, αποκαλύπτοντας τον βρώμικο ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, για αυτό βρίσκονταν μόνιμα στο στόχαστρό τους με συκοφαντίες και αντικομμουνισμό.

Οι εργαζόμενοι και κάθε τίμιος συνδικαλιστής στο Εργατικό Κέντρο και στα πραγματικά σωματεία της Ελασσόνας, δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχίζεται επ’ άπειρον αυτήν η άθλια κατάσταση, με τις νοθείες και την μετατροπή του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κάνουν πέρα τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς «συνδικαλιστές», να οργανωθούν και να συμμετέχουν στα σωματεία τους, να εκλέξουν μέσα από κανονικές εκλογές αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και όχι τα τσιράκια της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Καλούμε τους κανονικούς αντιπροσώπους των σωματείων να μην επικυρώσουν νόθους αντιπροσώπους που θέλει να μπάσει η ηγετική ομάδα των συνδικαλιστών της πλειοψηφούσας παράταξης στο συνέδριο για να ελέγχει το Δ.Σ. Να επιβάλλουν ένα Συνέδριο πραγματικών αντιπροσώπων των εργαζομένων κι όχι ένα συνέδριο παρωδία.

Previous ArticleNext Article