Ελασσόνα

Συνάντηση του Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας με τον Δήμαρχο Ελασσόνας

 Τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκε ο Μ.Ε. Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων “Ο ΖΕΥΣ” (Καρυά Ολύμπου) με την πρόεδρο κ. Μαρία Τσιρώνη-Λαμπούση  και την αντιπρόεδρο κ. Άννα Δάσσιου-Μπουλά.  Παρόντες στη συνάντηση ο πρόεδρος της ορεινής κοινότητας Καρυάς κ. Νικόλαος Κατσίβελος και ο Αντιδήμαρχος  Βόρειου Τομέα κ. Ιωάννης Νάνος.

Η συνάντηση είχε ως θέματα συζήτησης την καλύτερη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Καρυάς καθώς επίσης και την δημιουργία Πινακοθήκης, διότι υπάρχουν στην κατοχή του συλλόγου διάφορα εκθέματα τα οποία ψάχνουν χώρο.

Ενδιαφέρον είχε η πρόταση του Συλλόγου να δημιουργηθεί κέντρο τουριστικής προβολής στο ιστορικό περίπτερο της πάνω πλατείας του χωριού και από αυτό να μπορούν οι επισκέπτες να αντλούν πληροφορίες τόσο για τον Όλυμπο όσο και το Διεθνές μονοπάτι Ο2  της περιοχής.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ το Σύλλογο για τις πλούσιες δράσεις του, που με εθελοντική εργασία, αγάπη και ζήλο προσφέρουν τα μέλη στον τόπο μας. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις και το έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι θα είμαστε δίπλα στους συλλόγους για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η ορεινή κοινότητα Καρυάς προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει το φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου και την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου. Οι σύλλογοι της Καρυάς αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα αυτά της κοινότητας».

Previous ArticleNext Article