Ελασσόνα

Συνάντηση του Βασίλη Κόκκαλη με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου

Συνάντηση Κόκκαλη-Ευαγγέλου για τα φράγματα της Ελασσόνας

Συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και στον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στο γραφείου του Υφυπουργού μετά από αίτημα του Δημάρχου Ελασσόνας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα φράγματα του Σπαρμού και της Φαρμάκης και η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης, μετά τη σχετική ενημέρωση, δήλωσε ότι με την επέκταση του φράγματος στη Φαρμάκη Ελασσόνας θα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα έλλειψης νερού για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Σε ότι αφορά το φράγμα Σπαρμού Ελασσόνας το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 1.500 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων, υπάρχει αναγκαιότητα ανακατασκευής του, ώστε η χρησιμότητά του εκτός από τους σκοπούς της άρδευσης να εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Ο Υφυπουργός θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ορθολογική και λειτουργική άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου αφού τέτοια έργα συμβάλλουν στην αγροτική ανάπτυξη.

Ο κ. Ευαγγέλου, αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε τη ακόλουθη δήλωση: «Ο φίλος συντοπίτης υπουργός έδειξε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Ελασσόνας. Ο δήμος πρόκειται να καταθέσει άμεσα την μελέτη για τα δυο φράγματα ώστε να δοθεί μια οριστική λύση που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση και στην ασφάλεια των δυο περιοχών».

 

Previous ArticleNext Article