Λάρισα

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα της “Γενοκτονίας”

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του μικρασιατικής καταγωγής βουλευτή, με σκοπό να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάγκη προώθησης του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, μετά και την αυθαίρετη αντικατάσταση του όρου «Γενοκτονία» από εκείνον της «Καταστροφής» στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίασης της βουλής για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνδυάζει άριστα την πολιτική εμπειρία με την αναμφίβολη επιστημονική κατάρτιση, γεγονός που του επιτρέπει να συμβάλει κατά τον καλύτερο τρόπο στη λειτουργία του πολιτεύματος. Είναι γνωστή, επίσης, η ευρυμάθειά του στα ζητήματα της ελληνικής ιστορίας, και κυρίως η ευαισθησία του για την υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, έλαβα την πρωτοβουλία να τον ενημερώσω για όσα απαράδεκτα συνέβησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την ειδική συνεδρίαση της βουλής για την “Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας” και κυρίως για την ανάγκη να αναληφθεί εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας η πρωτοβουλία προώθησης της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας όλων των Χριστιανών της Ανατολής, από το τουρκικό κράτος. Στους Χριστιανούς της Ανατολής, συμπεριλαμβάνουμε εκτός από τους Έλληνες του Πόντου και ευρύτερα της Μικράς Ασίας, τους Αρμενίους και τους Ασσύριους.

Εξέφρασα στον Πρόεδρο την αυτονόητη νομίζω θέση, ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας μπορούν να οικοδομηθούν μόνον στη βάση της αλήθειας για το παρελθόν. Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, στο όνομα δήθεν του ειρηνικού μέλλοντος -όπως επιχειρήθηκε πρόσφατα στο ελληνικό κοινοβούλιο- θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα».

 

Previous ArticleNext Article