Λάρισα

Συνάντηση Μάξιμου με Υπουργό Υγείας, Ευχαριστίες για Γαστρεντερολογική και εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ) έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Τα ζητήματα υγείας σε επίπεδο νομού Λάρισας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ενώ στη σύσκεψη κλήθηκε στη συνέχεια και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε ενημερώσει τηλεφωνικά, αλλά και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τις 24.10.19, την ηγεσία του υπουργείου για τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ), με πρώτο την επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, καθώς κατατίθεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή ΜΕΘ του ΓΝΛ και διευθυντή Ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κομνό και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δομών υγείας στη Λάρισα, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του ΓΝΛ και των Κέντρων Υγείας. Ενώ μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γούλα ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό του ΕΚΑΒ, όπου ιδιαίτερα σε Φάρσαλα, Γόννους και Τύρναβο υπάρχουν έντονα προβλήματα υποστελέχωσης.

Προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των υφιστάμενων δυνατοτήτων καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση χρόνιων παθογενειών. Όπως τονίστηκε, βούληση της κυβέρνησης είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, που υπέστη δραματικές περικοπές στα χρόνια της κρίσης. Γι αυτό στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους.

Μάλιστα, σε tweet του ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι μετά τη συνάντηση «έδωσα εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάστασή της (Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας)».

Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε «τον υπουργό όσο και τον υφυπουργό για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν στην επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Η πολιτική είναι πρωτίστως πράξεις και από αυτές κρινόμαστε στο τέλος της ημέρας. Θέλω να πιστεύω ότι και στα υπόλοιπα ζητήματα θα δρομολογηθούν λύσεις. Η επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα -μετά την ταλαιπωρία σχεδόν μιας δεκαετίας- δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίλυση προβλημάτων στον πολύπαθο χώρο της υγείας, που στάθηκε όρθιος, πρωτίστως, χάρη στους λειτουργούς της, που δεν λησμονούν τον όρκο τους».

 

Previous ArticleNext Article