Ελασσόνα

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου με την Επιτροπή για τα αδέσποτα

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου, συναντήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμο Ελασσόνας και συζήτησαν με το Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επιτροπής.

Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε η επιτροπή για την επεξεργασία προτάσεων για τα αδέσποτα. Όπως τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διαχείριση του προβλήματος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσεων του Δήμου για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο δήμαρχος ζήτησε από την Επιτροπή  να καθορίσει το χρονικό πλαίσιο των εργασιών της και να λάβει υπόψιν τις συγκεκριμένες προτάσεις από ειδικούς επιστήμονες.  Ο κ. Γάτσας ζήτησε επίσης να εξεταστεί η δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου, το οποίο θα μπορούσε να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα τόσο στην πόλη της Ελασσόνας όσο και στα χωριά.

Το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Κατσιούρας, ο οποίος δήλωσε: «Η  επιτροπή δεσμεύεται να συντάξει ένα σχέδιο κανονισμού που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις της επιτροπής και θα παραπέμψει το σχέδιο αυτό στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση. Θα προηγηθούν συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και με τους εθελοντές που όλο αυτό το διάστημα έχουν προσφέρει τα μέγιστα».

Ο δήμαρχος τέλος τόνισε: «Θέλω πραγματικά όλοι μαζί υπεύθυνα να βρούμε μία λύση. Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχει γίνει αρκετή δουλειά με στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμούς, με την καθοριστική συμμετοχή των εθελοντών, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Θεωρώ ότι η επιτροπή θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Είμαι στη διάθεση σας και περιμένουμε σύντομα τις προτάσεις σας».

Previous ArticleNext Article