Λάρισα

Συνάντηση Γιώργου Λαμπρούλη με εκπροσώπους εργαζομένων της εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων της εταιρείας  «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», η οποία υλοποιεί τη συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων του Π.Γ.Ν.Λ., είχε το Σάββατο 27/5/2017 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από το Βουλευτή Γιώργο  Λαμπρούλη και το στέλεχος της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Άγγελο Σίμο.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε από τους εργαζόμενους το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την καταβολή των μισθών τους, αφού ο εργοδότης καταβάλει μικροποσά έναντι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνολικές οφειλές προς τους εργαζομένους να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ σήμερα, με δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Παράλληλα τόνισαν πως πέρα από τις τεράστιες ευθύνες της εργοδότριας εταιρείας, εξίσου σημαντικές είναι και οι ευθύνες της διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ. για τη διευθέτηση του προβλήματος.
Από την πλευρά του Βουλευτή δήλωσε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο και αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, τόσο σε ότι αφορά την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων, όσο και στην απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής των μισθών τους. Τόνισε δε την ανάγκη οι ίδιοι να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους από κοινού με τους εργαζομένους του νοσοκομείου, τόσο απέναντι στον εργοδότη τους όσο και προς τη διοίκηση το Π.Γ.Ν.Λ. η οποία όφειλε έως τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Παράλληλα ανέδειξε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της παρούσας σε ότι αφορά την υποστελέχωση των νοσοκομείων, όπως και την ανάγκη πρόσληψης του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και όχι το σημερινό άθλιο καθεστώς που βιώνουν εργαζόμενοι με τις διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας. αξιοποιώντας και την κοινοβουλευτική διαδικασία το θέμα θα αναδεχθεί και στη βουλή.

Previous ArticleNext Article