Ελασσόνα

Συνάντηση Β. Κόκκαλη με κτηνοτρόφους της Ελασσόνας

Την ικανοποίηση τους για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών τους, ιδιαίτερα τον μήνα Δεκέμβριο, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξέφρασαν στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια περιοδείας του κ. Κόκκαλη στην επαρχία Ελασσόνας, ο υφυπουργός συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μέσω του προέδρου τους Νίκου Παλάσκα τον ευχαρίστησαν για την συμβολή του στις πρόσφατες έγκαιρες πληρωμές.

«Φέτος, μετά από χρόνια πληρωθήκαμε κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις την ενιαία ενίσχυση, το πρασίνισμα, την βιολογική του 2013 και την εξισωτική. Αν δεν προέκυπτε η μείωση του ποσού, λόγω αύξησης του αριθμού των δικαιούχων, τότε θα ήμασταν πλήρως ικανοποιημένοι» υποστήριξε ο κ. Παλάσκας, ο οποίος διευκρίνισε ακόμη ότι «η ΔΑΟΚ έχει ήδη προωθήσει για πληρωμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την βιολογική του 2014».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης δήλωσε πως «το ΥΠΑΑΝ έπραξε το καθήκον του, τήρησε την δέσμευση του για έγκαιρες πληρωμές των κτηνοτρόφων» και επανέλαβε τον πρωταρχικό στόχο της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ που είναι «η πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών όλο τον χρόνο για αγρότες και κτηνοτρόφους. Πρέπει να ξέρουν οι παραγωγοί πότε θα πληρωθούν για να προγραμματίζουν και οι ίδιοι τις υποχρεώσεις τους».

Ακόμη οι δύο πλευρές συνομίλησαν και για την συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στη Φέτα, αλλά και για την σύσταση Ομάδας Παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί σύντομα.

Τέλος ο κ. Κόκκαλης κάλεσε για μία ακόμη φορά τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων να επισκεφθούν το υπουργείο, ώστε να αναζητήσουν από κοινού λύσεις, στα πλαίσια του εφικτού και της νομιμότητας στα προβλήματα τους.

Επίσης είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα σφαγεία της χώρας, όπως οι σοβαρότατες ελλείψεις σε κτηνιατρικό προσωπικό, η αναγκαιότητα στήριξης των κτηνοτρόφων στο θέμα της αδειοδότησης των μαντριών, αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν το σφαγείο Ολύμπου στην Ελασσόνα, όπως η διαγραφή των προσαυξήσεων σε παλιότερο επιβληθέν πρόστιμο συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη στην επιχείρηση και της συνάντησης του με την διοίκηση.

Καταρχήν οι διοικούντες του σφαγείου Ολύμπου ευχαρίστησαν τον κ. Κόκκαλη για την επίσκεψη του, καθώς για πρώτη φορά εκπρόσωπος της ηγεσίας του υπουργείου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, αφού στο παρελθόν κανείς από το ΥΠΑΑΤ δεν εδέησε να τους επισκεφθεί (άγνωστο γιατί…)

Στην συνάντηση των δύο πλευρών αναλύθηκαν διεξοδικά κι  άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως τα μεροκάματα των εκδορέων, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού τους φορέα, η λύση με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων κ.α).

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης, συνεχάρη τους ανθρώπους του σφαγείου Ολύμπου Ελασσόνας για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, αλλά και για την σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που παρουσιάζουν στο κρέας (αμνοερίφια), ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει με την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου τα προβλήματα τους και σύντομα να τους απαντήσει.

Να σημειωθεί πως στην παραπάνω συνάντηση, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των σφαγείων Ολύμπου ήταν ο πρόεδρος Λευτέρης Καιμακάμης και μαζί του οι κ.κ. Απόστολος Πιάχας (κτηνίατρος), Βασίλης Τσακίρης (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καλυβίων Ελασσόνας), Ευάγγελος Τζημαγιώργης, Σάκης Γεροφωκάς (πρόεδρος κτηνοτρόφων Καλυβίων), Τάσος Αντωνίου πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Βοσκός»-

15784881_10207781572487219_455376114_o

15748816_10207781551246688_25108675_o

15778581_10207781551006682_427739249_o

Previous ArticleNext Article