Ελασσόνα

Συμφωνία αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας με την Πειραιώς

Σε μία ακόμη συμφωνία Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, αυτή τη φορά με τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελλάς», συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Η υγεία και το ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπει η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού, καθώς και η δυναμική του πορεία στην αγορά του γάλακτος και κρέατος αποτέλεσε το κίνητρο για τη σύναψη της συμφωνίας για την υλοποίηση του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας για την Τράπεζα. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι κτηνοτρόφοι έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται για να παράξουν το προϊόν τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιώργο Μηλιώνη «αφενός η πολύ καλή και στενή συνεργασία του Συνεταιρισμού με το ΘΕΣγάλα και το ΘΕΣγη, στους οποίους εφαρμόζεται με επιτυχία το πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, αφετέρου η γενικότερη καλή συνεργασία που έχουμε με το τοπικό κατάστημα της Πειραιώς στην Ελασσόνα γέννησε αυτή τη συνεργασία, η οποία έγινε δεκτή από τα μέλη μας με ενθουσιασμό. Μπορεί λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος και των τραγικών λαθών που έγιναν από παλιούς συνεταιρισμούς η λέξη «κάρτα» να είχε δαιμονοποιηθεί στη συνείδηση του κτηνοτρόφου, όμως σήμερα οι εποχές και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει άρδην. Σήμερα η κάρτα που θα αποκτήσει ο κτηνοτρόφος-μέλος μας, θα του δώσει μια σημαντική ανάσα ρευστότητας, που στις μέρες μας είναι σημαντική, κυρίως με το κόστος παραγωγής.

Ο Συνεταιρισμός

Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 με έδρα την Ελασσόνα και αποτελείται από 142 μέλη και 101 κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες εδρεύουν κατά κύριο λόγο στην επαρχία Ελασσόνας. Διακινεί περί τους 7.500 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ετησίως, ενώ στα μελλοντικά του σχέδια είναι και η μεταποίηση του γάλακτος σε τυροκομικά προϊόντα. Πριν από 6 μήνες ο Συνεταιρισμός απέκτησε νέα διοίκηση, με 4ετή θητεία στην οποία τα νιάτα κυριαρχούν. Τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Μηλιώνης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι νέοι άνθρωποι, με όνειρα και ελπίδες. Επειδή όμως οι νέοι χρειάζονται και την εμπειρία των παλιών, ο πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Ζιώζιας παρέμεινε στη διοίκηση (ως αντιπρόεδρος), προκειμένου να βοηθήσει όπου μπορεί.

Γ. Ρούστας – Ελευθερία

Previous ArticleNext Article