Ελασσόνα

Συγκλονίζει η Αρχιλοχίας που σώθηκε από θαύμα στο Σαραντάπορο (video)

Η μόνη επιζήσασα από το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού στο Σαραντάπορο Ελασσόνας συγκλονίζει για ακόμη μια φορά.
Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα δηλώνει συγκινημένη ότι η πίστη της, τής έσωσε τη ζωή. 17 μήνες μετά η κάμερα της εκπομπής “Αρετή και Τόλμη” συνάντησε την Αρχιλοχία Πλεξίδα, στην Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής στη Σέριφο. Τον τόπο με τον οποίο διατηρεί, έναν ιδιαίτερο συναισθηματικό και πνευματικό δεσμό.
“Από το προηγούμενο βράδυ, όπως και κάθε φορά, είτε στη δουλειά μου είτε στην πτήση, έπαιρνα την ευλογία της γερόντισσας. Και έτσι το προηγούμενο βράδυ, πήρα την ευλογία της και λέω: έχουμε μια πτήση. Και μου λέει: Με το καλό να πας, με το καλό να γυρίσεις.”
Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Λιτόχωρο και έπειτα μια στάση στο αεροδρόμιο της Λάρισας, συνέχισε την αποστολή του. Κάποια στιγμή πετώντας σε μια χαράδρα ένα σύννεφο ομίχλης κάλυψε τα πάντα.
“Συγκρουστήκαμε σε έναν λόφο. Και εκείνη τη στιγμή κατευθείαν και ασυναίσθητα, επικαλέστηκα τη βοήθεια της Παναγίας. Κάνω το σταυρό μου και την επικαλέστηκα. Και κατευθείαν ολοζώντανο μπροσστά μου, μπροστά από το κάθισμα του μηχανικού, ολοζώντανη, και με ξερίζωσε το κάθισμα, μαζί με το πάτωμα και ένιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση. Και με βγάζει έξω, στον αέρα με…και με προσγείωσε πάνω από ένα πουρνάρι.”
Η Βασιλική Πλεξίδα περιγράφει με δέος τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε: “Απλά η Παναγία ήξερε ότι εκεί θα ήμουν προστατευμένη. Μάλιστα με κρατούσε στο κάθισμα, ακριβώς όπως κρατάει το Χριστό, συγκεκριμένα την θαυματουργή εικόνα η Παναγία ως Πρωτογενής Θεραπεύτρια. Ακριβώς έτσι και με κούρνιασε σαν μωρό. Και μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μην φοβάσαι εγώ είμαι εδώ. Θα στείλω κάποιον να σε βρει.”
Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε η βοήθεια. Είχαν μεσολαβήσει δυο ώρες αλλά στην Βασιλική Πλεξίδα, φάνηκαν σαν λίγα λεπτά.”Βλέπω μια σκιά ανθρώπου. Αλλά εγώ το αντιλήφθηκα μετά από λίγα λεπτά. Απλά με είχε μεταφέρει σε έναν άλλον τόπο και χρόνο. Και δεν είχα τη αίσθηση του χρόνου. Νόμιζα ότι ήταν εκείνα τα δευτερόλεπτα.”
Η Αρχιλοχίας Πλεξίδα, περιγράφει αυτό που αποκαλεί θαύμα: “Το ένιωσα και την είδα ολοζώντανη την Παναγία ότι με προστάτευσε και με έβγαλε. Ένιωσα το χέρι της να με αρπάζει και με διέσωσε και με τοποθέτησε έξω και μου κρατούσε και συντροφιά μεχρι να έρθουν να με βρουν και να με πάνε στο νοσοκομείο. Μου μιλούσε. Η φωνή της ήταν σαν να άκουγα ψαλμωδίες.”

Δείτε το βίντεο:

onalert.gr

Previous ArticleNext Article