Λάρισα

Στ. Τσιάκαλος: «Γιατί στηρίζω Φώφη Γεννηματά…»

Την ανοιχτή στήριξή του στην υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά εκφράζει με δήλωσή του στη larissanet.gr ο Λαρισαίος Στέλιος Τσιάκαλος, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Παράλληλα, ο κ. Τσιάκαλος υπογραμμίζει πως «την Κυριακή 12 Νοέμβρη οι προοδευτικοί πολίτες παίρνουν τις τύχες της παράταξης και της χώρας στα χέρια τους και ξεκινούν τη Νέα Αλλαγή».

Αναλυτικά, η δήλωση του Στέλιου Τσιάκαλου:

«Σε αυτή την προσπάθεια η συμμετοχή μας πρέπει να είναι μαζική και να στείλει ηχηρό πολιτικό μήνυμα τόσο απέναντι στην ψευτοαριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των ακροδεξιών εταίρων του όσο και στη βαθιά συντηρητική και παρωχημένη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ξέρω ότι πολλοί είναι απογοητευμένοι, αισθάνονται προδομένοι και στέκονται με δυσπιστία απέναντι στο εγχείρημα. Η αποχή όμως και η παραίτηση δεν είναι λύση.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε εύκολες συνταγές για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πρέπει όλοι να συναισθανθούμε ότι μόνο μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας και να προχωρήσουμε μπροστά

Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτή η χώρα προχώρησε και έκανε βαθιές τομές και άλματα προόδου όταν η δημοκρατική παράταξη ήταν ισχυρή και μπορούσε να εκφράσει τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού μας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι είναι χρήσιμοι για την επόμενη μέρα. Τιμώ και σέβομαι όλους τους υποψηφίους που θέτουν τον εαυτό τους και το πολιτικό τους κεφάλαιο σε αυτή τη διαδικασία.

Επειδή όμως στην έως τώρα πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να μιλάω πάντα με τρόπο καθαρό δηλώνω τη στήριξη μου στο πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, καθώς χάρις στο πολιτικό θάρρος της βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Η Φώφη Γεννηματά είχε την ευκαιρία να συνεχίσει χωρίς κανείς να μπορεί να την αμφισβητεί να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αντ” αυτού τόλμησε να ανοίξει τη διαδικασία και να ξεκινήσει μια πορεία ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης με στόχο αυτή να καταστεί ισχυρή και χρήσιμη για όλους τους Έλληνες. Δεν δίστασε να παραμερίσει το προσωπικό της συμφέρον και να θέσει τον εαυτό της ξανά στην κρίση των προοδευτικών πολιτών. Αυτή η ανιδιοτελής της στάση σε συνδυασμό με την πολιτική της παρακαταθήκη που έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και την κοινωνική δικαιοσύνη με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι η παρουσία της στην ηγεσία του νέου φορέα αποτελεί εχέγγυο για την ενότητα του χώρου και τη νικηφόρα πορεία του.

Σας καλώ λοιπόν όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και μαζικά την Κυριακή να στείλουμε μήνυμα ελπίδας για την πατρίδα μας όλους τους Έλληνες».

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article