Ελασσόνα

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης

Την Πέμπτη 27 Μαίου 2017 το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης είχε την χαρά να επισκεφτεί το νεοσύστατο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ελασσόνας, στα πλαίσια του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται στο σχολείο.

Ήταν μια υπέροχη βιωματική εμπειρία για τα παιδιά και για όλους που πρόσφερε γνώσεις κυκλοφοριακής αγωγής σε πρακτικό επίπεδο με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για παιδιά και ποδηλάτων και την καταπληκτική ενημέρωση και καθοδήγηση της κυρίας Εύης Ευαγγέλου. . Επίσης είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ελασσόνας Ιωάννη Χαλκίδη.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ελασσόνας για την ευκαιρία που μας πρόσφερε και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι δημιουργικά το έργο του.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Κεφάλα Ευανθία σας ενημερώνει ότι:

Το Ειδικό (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο)  Γαλανόβρυσης που ανήκει στο υπουργείο παιδείας λειτουργεί από το 2005 στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Γαλανόβρυσης Ελασσόνας.Είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και φιλοξενεί και εκπαιδεύει παιδιά απ’όλη την περιφέρεια Ελασσόνας. Οι ηλικίες των παιδιών είναι από 4 έως 15 ετών.  Κάθε παιδί, κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες που καλούμαστε να καλύψουμε αλλά και να αναδείξουμε.

Η διαφορετικότητα όλων των ανθρώπων είναι δεδομένη, κανείς μας δεν είναι ίδιος.

 Γιατί λοιπόν η δική μας διαφορετικότητα, να είναι αιτία απομόνωσης;

Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας, τον άλλο και να τον αγκαλιάζουμε με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του, να αλληλοσυμπληρωνόμαστε και να προσφέρουμε στο μέγιστο  ο καθένας αυτό που μπορεί.

 Όλοι έχουμε ένα καλό κομμάτι, ένα αν όχι περισσότερα κρυφά ταλέντα και ικανότητες που με τα σωστά κίνητρα μπορεί να αναδειχτούν, να μας κάνουν ευτυχισμένους και να μας βάλουν στην θέση που αξίζουμε στην κοινωνία.

DSC_0423 DSC_0621 DSC_0729 DSC_0733

Previous ArticleNext Article