Ελλάδα

Στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεντρώνονται στην πλατεία Βάθη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο είναι σε εξέλιξη, ενώ αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παρών και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε: «Οι αγρότες στέλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως: «Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

‘Επειτα θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

Οι πρώτοι αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα ήταν από την Κρήτη νωρίς το πρωί με τα καράβια.
Στο παναγροτικό συλλαλητήριο συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, για σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.

Previous ArticleNext Article