Λάρισα

Στον Υφυπουργό Οικονομικών Κέλλας – Μπίζιου με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίων του Νομού

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας μαζί με τους Βουλευτές της ΝΔ, Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, στον οποίο έθεσαν ζητήματα σχετικά με την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για δραστηριότητες αναψυχής και τα προβλήματα που προκύπτουν από υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις.

Αναλυτικότερα, οι κ.κ. Δ. Ηλιάδης και Αλ. Μαραμής, από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίων, ζήτησαν από τον Υφυπουργό τα εξής:

– Να μην απαιτείται η εκμίσθωση ενδιάμεσου δημόσιου κτήματος για την εξασφάλιση της ομορότητας, προκειμένου να ασκηθεί η δραστηριότητα των επιχειρήσεων, όταν μεταξύ των χώρων τους μεσολαβεί άλλο ακίνητο. Επιπλέον, η δαπάνη για την απόκτηση της ομορότητας να μην είναι υποχρεωτική, εάν το ακίνητο βρίσκεται εκτός ρυμοτομικών σχεδίων, καθότι η όλη διαδικασία των εκμισθώσεων είναι χρονοβόρα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, αφού η τουριστική περίοδος στην περιοχή είναι μικρή.

– Το εμβαδό κάθε παραχώρησης να αυξηθεί από τα 300 στα 500 τ.μ., μετά από πρόταση της επιχείρησης και τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας, δεδομένου ότι η παραλιακή ζώνη έχει πολύ μεγάλη έκταση, είναι αραιοκατοικημένη και χωρίς προβλήματα προσβασιμότητας.

– Να αυξηθεί ο μέγιστος χώρος, που μπορεί να καταλαμβάνει ένα τροχήλατο αναψυκτήριο, απ’ τα 15 στα 30 τ.μ. και η κατασκευή σκέπαστρου – ομπρέλας να μπορεί να στηρίζεται σε 4 δοκούς για μεγαλύτερη ασφάλεια.

– Η ΚΥΑ για τις αντίστοιχες χρήσεις να εκδίδεται τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε να υπάρχει περιθώριο σχεδιασμού της επιχείρησης.

– Ακόμη, να δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ανταλλάγματος χρήσης σε ποσοστό 20 – 30% μετά από πρόταση του οικείου Δήμου ή της αρμόδιας κτηματικής υπηρεσίας, καθώς υπάρχει δυσαναλογία μεταξύ τους ύψους των αντικειμενικών αξιών και του εύρους της τουριστικής περιόδου.

-Τέλος, να εξορθολογιστούν οι επιβαλλόμενες κυρώσεις και, κυρίως, να καταργηθεί το μέτρο της αφαίρεσης άδειας για 5 χρόνια από τον επαγγελματία ή συγγενικά του πρόσωπα σχετικά με πταισματικές παραβάσεις.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου και τη σχετική επιχειρηματολογία των Βουλευτών, δεσμεύθηκε για τη θετική αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών ευχαρίστησε τον κ. Βεσυρόπουλο για την ανταπόκρισή του και τους κ.κ. Χρ. Κέλλα και Στ. Μπίζιου για τη στήριξη και το ενδιαφέρον, που επέδειξαν και επιδεικνύουν για τον κλάδο.

 

Previous ArticleNext Article