Παραπολιτικά

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Μια εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση  είχε ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ Γιώργος Κατσιαντώνης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Οι δύο άντρες είχαν κοινές απόψεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα όπως ο ρόλος των Θρησκευτικών στα σχολεία, οι συνέπειες της κοινωνικής, οικονομικής και εθνικής κρίσης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αξιώσεις που θα έχει ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου , μέσα από το  ιερό έργο που θα αναλάβει σε μια Μητρόπολη με μεγάλη ιστορία.

Συμφώνησαν ότι τα βιβλία των Θρησκευτικών θα πρέπει να φέρουν την σφραγίδα της Εκκλησίας, και τις επιταγές του Χριστιανισμού, με το Γιώργο Κατσιαντώνη να επισημαίνει ότι οι παρεμβάσεις του πάνω στη μη συμμόρφωση της Πολιτείας στις αποφάσεις του ΣτΕ, θα είναι καίριες και συνεχείς μέχρι να αποδοθεί το δίκαιο.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε το μεγάλο σεβασμό του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και στην Εκκλησία της Ελλάδας, για τη σημαντική συμβολή τους, μέσα από ένα θεάρεστο πνευματικό και κοινωνικό έργο, στη στήριξη των πολιτών, μια καταρρακωμένης σε όλα τα επίπεδα χώρας, που έχει χάσει τον προσανατολισμό της.

” Η Πατρίδα μας έχει μια μακραίωνη ιστορία, που είναι αδιαμφισβήτητη παγκοσμίως, και όλοι εμείς που κουβαλάμε αυτή τη βαριά ταυτότητα δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς και σιωπηλοί, όταν διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντά μας”  τόνισαν ο Μακαριώτατος και ο Γιώργος Κατσιαντώνης, σημειώνοντας ότι ως προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να τεθεί ο άνθρωπος, στον οποίο κράτος και Εκκλησία, θα συμβάλλουν για “Ανάστασή” του, με όλες τους τις δυνάμεις.

Ανέφεραν δε ότι θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στην Παιδεία, την υγεία, την εξωτερική πολιτική, αλλά και την οικονομία, με το Βουλευτή Λάρισας να συμπράττει στην ανησυχία του Αρχιεπισκόπου για μια Ελλάδα “υπό διωγμόν” , αφού λόγω της οικονομικής κρίσης χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζήτησε και πήρε την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, δηλώνοντάς του ότι θα είναι ακούραστος συνοδοιπόρος, στη θεάρεστη πορεία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article