Ελασσόνα

Στον Αρχαιολογικό χώρο Πυθίου η βουλευτής Α. Βαγενά

Τον αρχαιολογικό χώρο Πυθίου επισκέφτηκε χθες Κυριακή 26/1 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Άννα Βαγενά, την οποία συνόδευσαν στην περιήγηση της  ο Αναπληρωτής Δημάρχου – αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Δ. Καρανίκας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Χρ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυθίου  κ. Θ. Σκαμπαρδώνης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθίου  κ. Κ. Κελεπούρη μαζί με τον ερευνητή της ιστορίας της  περιοχής  κ. Θ. Δαρδούμπα.

Η κ. Βαγενά ξεναγήθηκε στο χώρο και ενημερώθηκε τόσο για τα ευρήματα όσο και την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, ώστε να είναι όλα τα μνημεία της περιοχής επισκέψιμα και προσβάσιμα. Ο κ. Καρανίκας σημείωσε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ένας χώρος, για να εκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, καθώς οι πρόποδες του Ολύμπου και η ιστορία του τόπου μπορούν να φέρουν επισκέπτες με συνεργασία με όλους τους φορείς και για αυτό το λόγο ζήτησε τη στήριξη της βουλευτή.

Η κ. Βαγενά υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα και τις άλλες δύο  πόλεις της Περραιβικής Τριπολίτιδας και με την στήριξη του δήμου Ελασσόνας να ανεβάσει ένα θεατρικό της έργο στον αρχαιολογικό χώρο κάτω από τα αστέρια και την σκιά του Ολύμπου.

Σε δήλωση της τόνισε: «Θα βοηθήσω με κάθε τρόπο να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός  χώρος  Πυθίου με τους αρχαίους ναούς του, μαζί και με τις άλλες πόλεις της Περραιβικής Τροπολίτιδας, τη Δολίχη και την Άζωρο. Πρέπει η περιοχή να πάρει την θέση που της αξίζει και ο Όλυμπος,  αυτό το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς να γίνει πόλος έλξης τόσο για το βουνό όσο και για τα μνημεία που οι πρόγονοι μας δημιούργησαν  για να τιμήσουν και να υμνήσουν τους θεούς τους. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και με την απίστευτα όμορφη θέα στο βουνό των Θεών γίνεται μαγικός. Πολύ θα ήθελα να παίξω ένα έργο σε αυτό το χώρο και είμαι σίγουρη ότι κάπου εδώ γύρω υπάρχει ένα μεγάλο αρχαίο Θέατρο»  είπε η αναγνωρισμένη ηθοποιός.

 

Previous ArticleNext Article