Λάρισα

Στη μεγαλύτερη διεθνή επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Επιμελητήρια Λάρισας και Τρικάλων

Στη μεγαλύτερη διεθνή επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας, πρόκειται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Τρικάλων, σε κοινό περίπτερο.  Η διεθνής έκθεση ANUGA φιλοξενείται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας και αποτελεί την σημαντικότερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο τροφίμων- ποτών παγκοσμίως. Η Anuga ως έκθεση- θεσμός, είναι το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλο τον κόσμο. Η διοργάνωση του 2015 συγκέντρωσε πάνω από 7.000 εκθέτες από 108 χώρες και 160.000 εμπορικούς επισκέπτες από 192 χώρες σε εκθεσιακό χώρο 284.000 τμ.

Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν την ANUGA μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσoν αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Τρικάλων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου, συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Έτσι τονώνουμε την εξωστρέφεια και δίνουμε τη δυνατότητα εξαγωγών στις θεσσαλικές επιχειρήσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Προέδρους των Επιμελητηρίων για την συνεργασία αυτή, για την προετοιμασία της προσπάθειας, με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ανοίγουμε δρόμους  και καλούμε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα, να συμπορευτούν σ’ αυτούς τους δρόμους εξωστρέφειας, που φέρνουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα ελληνικά προϊόντα. Είναι η αρχή στην συνεργασία μας αυτή, την οποία θα συνεχίσουμε σε όλα τα επίπεδα με τα Επιμελητήρια, με στρατηγικό σχεδιασμό για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Δημήτρης Αδάμ – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή μας στην Anuga, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Υπάρχουν μέλη του Επιμελητηρίου μας που ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια να συμμετέχουν σ’ αυτή την έκθεση και κατάφεραν να κάνουν την παραγωγή τους εξαγώγιμη.  Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό γιατί όταν του παρουσιάσαμε το πλάνο συμμετοχής μας στη έκθεση αυτή, μας έδωσε αμέσως την υποστήριξή του. Μέσω αυτής της υποστήριξης τα μέλη μας, που αντιμετωπίζουν κάποιες οικονομικές δυσκολίες μπορούν να συμμετάσχουν στην έκθεση. Αυτό το πλάνο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και εξωστρέφειας πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Βασίλης Γιαγιάκος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων: «Η συμμετοχή μιας επιχείρησης σε μια παγκόσμια έκθεσης, όπως είναι η Anuga, είναι πολύ σημαντική για την προώθηση και την προβολή των προϊόντων της. Θέλω και από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας για συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή. Ο κλάδος τροφίμων και ποτών παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας γι’ αυτό και η Ελλάδα έχει σημαντική παρουσία στην έκθεση και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να λείπει από την Anuga 2017. Μαζί με την αιρετή Περιφέρεια μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης στην Περιφέρειά μας. Να ευχηθώ καλές συμφωνίες σε όσους βρεθούν στην έκθεση Anuga και να ευχαριστήσω πάλι τον Περιφερειάρχη γιατί σε όλες τις δράσεις του Επιμελητηρίου είχαμε την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι Αντιπεριφερειάρχες Ιωα΄ννης Μπουτινας, Γιώργος Λαδόπουλος και Απόστολος Μπέμπης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Πινακάς και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Γαβριήλ.

ΑΝΟΥΓΚΑ 2017 (2)

Previous ArticleNext Article