Ελασσόνα

Στη μαθητική παρέλαση της Ελασσόνας, ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Με εθνική υπερηφάνεια έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ελασσόνα, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης.

 

Κατέθεσε στεφάνι, με τιμή και υπέρτατο σεβασμό, στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, και αμέσως μετά παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

Το μήνυμα του Γιώργου Κατσιαντώνη για τη σημερινή διπλή γιορτή των Ελλήνων είναι το εξής:

Σήμερα η γαλανόλευκη κυματίζει υπερήφανα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Σήμερα τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν, όρθώνοντας την πίστη για την πατρίδα μας, και χάρισαν σε όλους εμάς την Ελευθερία.

Σήμερα υποκλινόμαστε στην ψυχή των Ελλήνων , που απέδειξαν ότι οι αγώνες του Έθνους μας, μπορούν να αλλάξουν όλα όσα κάποιοι ορίζουν ως μοίρα μας.

Η 25η Μαρτίου,είναι η μεγάλη μέρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!!! Η ευλογημένη αξία της Ελευθερίας, ηχεί σαν σάλπιγγα στη συνείδησή μας. Μέσα από τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής παλιγγενεσίας.

Είιναι “δυο λευτεριές που σμίγουνε μέσα στην ίδια μέρα […] η λευτεριά του Έλληνα και η λευτεριά του ανθρώπου» όπως είπε ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, Κωστής Παλαμάς.

Οι αγώνες των Ελλήνων ποτέ δεν έπαψαν. Ακόμη και σήμερα το ευλογημένο Ελληνικό Εθνος αγωνίζεται να κρατήσει “ζωντανή” την ταυτότητά του και την εθνική του αυτοπεποίθηση.Δίνει μάχη για μια δυνατή και ακέραια Ορθόδοξη Ελλάδα, όπως ακριβώς μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας.

Έχουμε ιερό χρέος απέναντι στους ήρωες του 1821, να μη λησμονήσουμε τις μακροχρόνιες μάχες που έδωσαν, και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες, να γίνουμε άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας , μέσα από τη συλλογικότητα, την ομοψυχία, και το σεβασμό απέναντι στην Πατρίδα μας.

Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, όπου ημείς ελευθερώσαμε και για να γίνει τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, τη θρησκεία […] και τη φρόνιμον ελευθερία“.

Τα τρανά λόγια του Γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την ομιλία του στην Πνύκα, ας χαραχτούν βαθιά στην ψυχή και το μυαλό μας. Για την Ελλάδα μας !!!

Previous ArticleNext Article