Λάρισα

Στη Λάρισα τα νέα αεροσκάφη «Πήγασος»

Από την Αεροπορική βάση του Ακτίου στην αντίστοιχη της Λαρίσης θα μετασταθμεύσει από τον Αύγουστο του 2017 η Μοίρα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ/ΜΕΑΦ) της ΠΑ.

Σκοπός να «αντικαταστήσει» κατά κάποιο τρόπο και στο βαθμό που της αναλογεί το πολύτιμο έργο των θρυλικών φωτοαναγνωριστικών αεροσκαφών RF-4E Phantom II, που αποσύρονται επισήμως την Παρασκευή 5 Μαΐου από την ενεργό υπηρεσίας και την αναστολή της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως (348 ΜΤΑ), στην οποία επιχειρούσαν ως τώρα.

Η αντικατάσταση των φωτοαναγνωριστικών Phantom θα πραγματοποιηθεί μερικώς με τα ατρακτίδια αναγνωρίσεως DP-110 που θα «φορούν» τα F-16C/D Bock.52+ Adv της 116 ΠΜ του Αράξου και μερικώς με τα UAV της ΠΑ, τύπου «Πήγασος» ελληνικής σχεδιάσεως και κατασκευής, που τώρα εδρεύουν και επιχειρούν από την αεροπορική βάση του Αράξου. Το προσωπικό της 348 ΜΤΑ θα μετατεθεί σε άλλες Μοίρες της ΠΑ, ενώ στη Λάρισα θα έλθει από τον Αύγουστο η Μοίρα των UAV.

Ως γνωστόν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 ΜΤΑ και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, με επίσημους προσκεκλημένους τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου και ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γ.Μπλιούμη και πλήθος καλεσμένους.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο των πεσόντων αεροπόρων της 348 ΜΤΑ, στατική έκθεση αεροσκαφών, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και Τ-6 «Δαίδαλος».
Πηγή: thessalianews.gr

Previous ArticleNext Article