Ελασσόνα

Στη Θεσσαλονίκη η νεανική χορωδία “musicArte” Ελασσόνας

Σε Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Νεανική Χορωδία musicArteτου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας την περασμένη  Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 μετά από πρόσκληση της  Χορωδίας του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Ιερή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Πυλαίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης δέκα συναπτών ετών λειτουργίας των Νεανικών Χορωδιών του Ιερού Ναού.

Η ξεχωριστή αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής”, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι διακόσιοι και πλέον μικροί χορωδοί, οι οποίοι πλαισίωσαν με τις αγγελικές φωνές τους την επετειακή εκδήλωση, απέσπασαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων. Τα πέντε αξιόλογα χορωδιακά σύνολα που συμμετείχαν ήταν η Παιδική Χορωδία “Canto A Tempo” του Συλλόγου Πολιτισμού Νάουσας “en CANTO”, η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές”, η Νεανική Χορωδία “MusicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας, η Παιδική Χορωδία “Οκταβάκια” του ΠΣ Καστοριάς “Βασίλειος Δόικος” και η Χορωδία του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας.

Η νεανική χορωδία musicArte απέδωσε ένα ποικίλο ρεπερτόριο με συνθέσεις ξένων και Ελλήνων σημαντικών μουσουργών σε δίφωνη και τρίφωνη επεξεργασία αποσπώντας επευφημίες και κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή της. Την χορωδία συνόδευσε το πιάνο η μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη και διηύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Τις ευχές και τα συγχαρητήρια εκ μέρους των πατέρων του ναού μετέφερε στους συμμετέχοντες ο Πρωτ. π. Αλέξανδρος Καϊτίδης, εφημέριος του ναού. Η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας, υγείας και παιδείας κ. Ελένη Γιαννούδη συνεχάρη τα παιδιά της χορωδίας και τον μαέστρο για την εξαιρετική παρουσία και προσέφερε αναμνηστικά δώρα. Εκ μέρους του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανταπέδωσε με βιβλία σχετικά με την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του μυθικού βουνού του Ολύμπου.

Previous ArticleNext Article