Λάρισα

Στη Διάσκεψη της Μπρατισλάβας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-768×566

 Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετέχει στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που θα λάβει μέρος στις εργασίες της 56ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).

Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2016, βρίσκονται η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η ατλαντική συμφωνία εμπορείου και επενδύσεων TTIP με τις ΗΠΑ και η πορεία υλοποίησης της ενεργειακής ένωσης.

Στη Διάσκεψη της Μπρατισλάβας θα συμμετέχουν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρώτος αντιπρόεδρος κ. Φράνς Τίμμερμανς και ο αντιπρόεδρος για την Ενεργειακή Ένωση κ. Μάρος Σέφτκοβιτς, ενώ θα απευθυνθεί σε αυτή και ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Ρόμπερτ Φίτσο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της βουλής κ. Αναστάσιο Κουράκη, την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Άνετα Καββαδία και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στη Διάσκεψη της COSAC, ο κ. Χαρακόπουλος είχε χαρακτηρίσει «ζωτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Previous ArticleNext Article