Ελασσόνα

Στη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας ο Θανάσης Παιδής

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Γαλακτομική Σχολή Ελασσόνας στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων που ασχολούνται με τη ζωική παραγωγή και στοχεύουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά με την τυροκομία, αναδεικνύει με την επίσκεψή του εκεί ο περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Θανάσης Παιδής.
Σύμφωνα με τον κ. Παιδή «η λειτουργία μιας σχολής που προσφέρει δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, με πιστοποίηση στην ειδικότητα Τεχνικού Γαλακτοκομίας – Τυροκόμου, είναι μια πρωτοβουλία που είχε ιδιαίτερη ανάγκη η ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, μιας επαρχίας που είναι πρώτη παγκοσμίως σε πυκνότητα αιγοπροβάτων.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν για τη λειτουργία της Σχολής, όπως επίσης και ένα μεγάλο μπράβο στους καθηγητές για το υψηλό επίπεδο γνώσεων και για την άρτια εκπαίδευση που παρέχουν στους μαθητές. Τα μαθήματα έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε στο τέλος της διετούς φοίτησης οι αυριανοί τυροκόμοι να γνωρίζουν, εκτός από την τυροκόμηση, το τι ισχύει σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας του γάλακτος, από τη στιγμή που παράγεται στον στάβλο μέχρι τη στιγμή που είναι έτοιμο να διατεθεί στον καταναλωτή. Την παστερίωση, την τυποποίηση, τη μεταποίηση, τη συσκευασία και την εμπορία. Τέλος, το αποτέλεσμα που διαπίστωσα με την επίσκεψή μου στη Σχολή με γεμίζει με ηθική ικανοποίηση, καθώς από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η ιδέα δημιουργίας της Σχολής, τη στήριξα ένθερμα και αγωνίστηκα με πείσμα για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες υπήρχαν».

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article