Λάρισα

Στη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών στο οδικό δίκτυο της ΠE Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο ασφάλειας, που αφορά τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση του έργου, μετά την υπογραφή σύμβασης κατασκευής ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον ανάδοχο. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ και  η συντήρηση αφορά στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα σε σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί φθορές ή βλάβες.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη χρησιμότητα του έργου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο αυτό αφορά στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει τις φθορές λόγω παλαιότητας, αλλά και τις ζημιές που προκύπτουν από κλοπές. Είναι ένα έργο που δημιουργεί ασφάλεια στην μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων. Σε μια δύσκολη οικονομική στιγμή για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση εμείς, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, εξασφαλίζουμε πόρους για να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών».

Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, τη βελτίωση και τη καλή λειτουργία εν γένει των δικτύων οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι αντικαταστάσεις των φωτιστικών σωμάτων γίνονται με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED.

 

Previous ArticleNext Article