Λάρισα

Στην 8η ΕΜΑΚ ο Γ. Λαμπρούλης

Στην 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας και στον 3ο πυροσβεστικό σταθμό που εδρεύουν στη ΒΙΠΕ Λάρισας, περιόδευσε το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του Κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η παντελής έλλειψη κονδυλίων και η έλλειψη προσωπικού που οδηγούν σε τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου αλλά και στην εντατικοποίηση της εκτέλεσης της υπηρεσίας με αποτέλεσμα την εξουθένωση, τραυματισμούς ακόμα και θανάτους πυροσβεστών, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα στο Παρόριo Βοιωτίας.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης συζήτησε για τις σοβαρές προσπάθειες των εργαζομένων της 8ης ΕΜΑΚ και του 3ου πυροσβεστικού σταθμού παρά τα προβλήματα από την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας και την έλλειψη προσωπικού.

Συγκεκριμένα παρόλο που η 8η ΕΜΑΚ έχει την ευθύνη όλης της Θεσσαλίας με αποστολές διάσωσης, με συμβολή σε δασικές και αστικές πυρκαγιές έχει στη δύναμη της μόνο 20 πυροσβέστες, υπάρχει έλλειψη στα μέσα ατομικής προστασίας (φόρμες, στολές και μέσα αντιμετώπισης χημικών ατυχημάτων, ορειβατικός εξοπλισμός κ.α.), ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στην χρηματοδότηση για τη συντήρηση του κτιρίου και των οχημάτων, μείωση στις δαπάνες για την προμήθεια καυσίμων κ.α.

Επιπλέον, συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν γενικότερα τους εργαζόμενους που αφορούν μισθούς, συντάξεις, υγεία, πρόνοια κ.α. και τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια.

Previous ArticleNext Article