Ελασσόνα

Στην πράξη η μέριμνα για τους στρατιωτικούς μετά την παρέμβαση Κατσιαντώνη

Η στοχευμένη παρέμβαση του Γιώργου Κατσιαντώνη, που ζητούσε να δει στην πράξη ενέργειες ως προς την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , και των μελών των οικογενειών τους φέρνει δικαίωση για χιλιάδες στρατιωτικούς, διά στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας.

Συμφωνεί μαζί του ότι πρέπει να μπουν στο “ράφι” οι πεπαλαιωμένες γραφειοκρατικοί μέθοδοι συνταγογράφησης, που εξασθενούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης μέσα από την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), και του σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας(Ε.Σ.Π.Ε.Λ).

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι “αξιολογώντας ως ιδιαιτέρως σημαντικά τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ, έχουν ήδη αναληφθεί σχετικές ενέργειες με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους στις αρχές του 2019”.

Προσθέτει επίσης ότι “σε ότι αφορά στην κάλυψη της δαπάνης προμήθειας διορθωτικών γυαλιών οράσεως των προστατευόμενων μελών οικογένειας των στελεχών των ΕΔ, σας γνωρίζω ότι το θέμα έχει ήδη τεθεί και εξεταστεί στο πλαίσιο διακλαδικής Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) υπό του ΓΕΕΘΑ/Β1, για την αναθεώρηση του ΠΔ 432/83”.

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στο Βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ Γιώργου Κατσιαντώνη έχει ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κατσιαντώνης με θέμα «Υγειονομικές Καλύψεις – Διευκολύνσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό: ζητούνται άμεσα λύσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του προσωπικού και την οικονομική ενίσχυση σημαντικού αριθμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα της έμπρακτης υγειονομικής υποστήριξης» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς αξιολογώντας ως ιδιαιτέρως σημαντικά τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ, έχουν ήδη αναληφθεί σχετικές ενέργειες με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους στις αρχές του 2019. Στην παρούσα φάση εκκρεμεί η επίλυση θεμάτων που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των ασφαλισμένων, η υπογραφή σχετικής σύμβασης του ΥΠΕΘΑ με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), καθώς και άλλες θεσμικές αλλαγές.

Όσον αφορά στην κάλυψη της δαπάνης προμήθειας διορθωτικών γυαλιών οράσεως των προστατευόμενων μελών οικογένειας των στελεχών των ΕΔ, σας γνωρίζω ότι το θέμα έχει ήδη τεθεί και εξεταστεί στο πλαίσιο διακλαδικής Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) υπό του ΓΕΕΘΑ/Β1, για την αναθεώρηση του ΠΔ 432/83.

Previous ArticleNext Article