Ελασσόνα

Στα Ιεροσόλυμα ο μητροπολίτης Ελασσώνος

ÅÍÈÑÏÍÉÓÇ ÍÅÏÕ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÅËÁÓÓÏÍÁÓ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÍÔÆÉÁÑÇÓ)

Επίσκεψη – προσκύνημα στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων με τους μητροπολίτες των όμορων μητροπόλεων Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρσυσόστομο και 15μελή ομάδα κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Μετά το προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, οι μητροπολίτες και οι κληρικοί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, όπου και ενημερώθηκαν για σειρά εργασιών που «τρέχουν» αυτό τον καιρό στο Πατριαρχείο, με ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες για την προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, αλλά και για διάφορα άλλα θέματα.

Ακολούθησε, επιτόπια επίσκεψη και ενημέρωση στους χώρους των εργασιών με τον αρμόδιο αρχιτέκτονα του Τεχνικού Γραφείου του Παναγίου Τάφου κ. Θεοδ. Μητρόπουλο, Αγιοταφίτες πατέρες, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Γενικού Προξενείου – πρόξενο κ. Βασ. Κοϊνη και τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων κ. Τζ. Κασσάμπρη.

Μέσα σε ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας και συγκίνησης έγινε και η επίσκεψη στο Γραφείο του Ναού της Αναστάσεως, εκεί όπου την αποστολή υποδέχθηκε ο γέροντας σκευοφύλακας σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος με τη συνοδεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος στα Ιεροσόλυμα είχε και Λαρισαϊκό «χρώμα», αφού στην αποστολή συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Λαρίσης π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λάρισης – αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος.

Γιάννης Μουκίδης

 

Previous ArticleNext Article