Λάρισα

Στα εγκαίνια του γραμμικού επιταχυντή στο ΠΓΝΛ ο Χ. Κέλλας

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Είναι μια μεγάλη ημέρα για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, που λαμβάνουν πλέον αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με ολοκληρωμένη ακτινοθεραπεία».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην τελετή των επίσημων  εγκαινίων του Γραμμικού Επιταχυντή του Τμήματος Ακτινοθεραπείας, δωρεά του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εξάροντας την ενέργεια του Ιδρύματος, τόνισε πως “το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με  τη δωρεά του – που αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση δέκα γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια Νοσοκομεία της χώρας -, συμβάλλει καθοριστικά στη θεραπεία των καρκινοπαθών ”, ενώ θέλοντας να αναδείξει την αξία της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επεσήμανε, ότι “όπου έχουν συναντηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία με το δημόσιο συμφέρον έχουν γίνει «θαύματα», όπως το σημερινό”.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το ΙΣΝ, ευχόμενος “τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες να βρουν πολλούς ακόμη μιμητές”, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ζήτημα που ανέκυψε με την αποχώρηση της Ελλάδας από την διεκδίκηση εγκατάστασης μονάδας ακτινοβολίας καρκινικών όγκων, σημειώνοντας:

«Οφείλουμε όλοι και κυρίως εμείς οι πολιτικοί, να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Αποφάσεις, όπως η άρνηση της διεκδίκησης εγκατάστασης θεραπευτικού κέντρου για τον καρκίνο με τη χρήση πρωτονίων, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο CERN, – ζήτημα για το οποίο έχω καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου – δεν συνάδουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Previous ArticleNext Article