Ελασσόνα

Στα εγκαίνια σχολείου στην Καρυά ο Γιώργος Καραβάνας

Στην Καρυά Ολύμπου σήμερα, παρών στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ενιαίου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου του χωριού, το στέλεχος της Ν.Δ. οΓιώργος Καραβάνας. Το κόστος ανέλαβε το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, εκπρόσωποι του οποίου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και την κατασκευή ο καλός φίλος του και Μηχανικός Βαγγέλης Βούλγαρης της “Αναδόμησης Μηχανικοί”.

Τα λόγια των δασκάλων, του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Ελασσόνας αλλά και των μικρών παιδιών, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο! Η σημασία του σχολείου και της εκπαίδευσης γενικά είναι τεράστια, για τους κατοίκους κάθε κοινότητας, ιδιαίτερα μάλιστα των πιο απομακρυσμένων, που κάνουν το παν για να κρατήσουν τον νεανικό και παραγωγικό πληθυσμό τους.

Στα εγκαίνια τον περίμενε και μία προσωπική έκπληξη: η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, που πήρε την πρωτοβουλία – μαζί με μια δασκάλα του δημοτικού – να επικοινωνήσει με το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και να ζητήσει χρήματα για την ανακαίνιση του σχολείου στο οποίο εργάζεται, ήταν μια παλιά νηπιαγωγός της Σχολής Καραβάνα! Τα καλά λόγια που άκουσε για τον πατέρα και τα αδέρφια του, που σήμερα διοικούν το σχολείο, καθώς και για το πως η θητεία της εκεί αποτέλεσε “σχολείο” και για εκείνη, έκαναν τον Γιώργο Καραβάνα ακόμα πιο περήφανο που βρέθηκε εκεί.

Previous ArticleNext Article