Λάρισα

Στα Δελέρια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, επισκέφθηκε τα Δελέρια όπου συνομίλησε με αγρότες της περιοχής και στη συνέχεια τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Προϊόντα Δελερίων Γης».

Κατά την επίσκεψη στον Α.Σ Δελερίων , στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους του Αγροτικού Τμήματος οι κ.κ. Στέργιος Γούσης, Βασίλης Μίγας, Χρήστος Παπαδημητρίου, Θανάσης Σιούλας, Νίκος Γεωργάκης συντονιστής της Ο.Μ Τυρνάβου και εκ μέρους του Α.Σ ο πρόεδρος κ.Δημήτρης Γαργαλέτσιος και μέλη του Δ.Σ , πραγματοποιήθηκε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ στην συνέχεια ακολούθησε μια αρκετά εποικοδομητική συζήτηση.

Το Δ.Σ και τα μέλη του συνεταιρισμού αναφέρθηκαν στα θετικά σημεία και τα οφέλη του νομοθετικού πλαισίου το οποίο αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς ενώ τόνισαν την ανάγκη να δοθούν περαιτέρω οικονομικά και θεσμικά κίνητρα που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος.

Ο βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν σε ορισμένες σκέψεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που επικεντρώνονται κυρίως στη μείωση του ενεργειακού κόστους των παραγωγών και στη διεύρυνση του ακατάσχετου ορίου για τον αγροτικό κόσμο, μετά το 2018 εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και εξασφαλιστεί η έξοδος της χώρας από τo καθεστώς των Μνημονίων.

Τέλος, όλες τις πλευρές συμφώνησαν ότι μόνο μέσω νέων συνεργατικών σχημάτων μπορούν να δημιουργηθούν θετικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας με βασικό πυλώνα τον πρωτογενή τομέα.

Previous ArticleNext Article