Ελασσόνα

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων αξιωματικών στο Σαραντάπορο με πολύ δύναμη η Βασιλική Πλεξίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Το κουράγιο να παραστεί  στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των πεσόντων αξιωματικών στο Σαραντάπορο Ελασσόνας βρήκε  η μοναδική επιζήσασα, μέλος του πληρώματος του μοιραίου ”Χιούι”, Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.
Καθισμένη πίσω από τους συγγενείς των νεκρών αξιωματικών, σιωπηλή με σκυμμένο το κεφάλι σαν να προσεύχονταν καθόλη τη διάρκεια της τελετής, η Αρχιλοχίας Πλεξίδα τίμησε με το δικό της τρόπο τους νεκρούς συναδέλφους της.
Μετά την απονομή του μεταλλίου εξόχου πράξεως στις οικογένειες των Αξιωματικών, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημέρωσε τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη για την παρουσία της Αρχιλοχία και κατευθύνθηκαν προς το μέρος της όπου συνομίλησαν για λίγο μαζί της.
Στην παράθεση του καφέ στην πλατεία του Σαραντάπορου είχαμε την ευκαιρία ως kranosgr, να συνομιλήσουμε για λίγο με την Αρχιλοχία Πλεξίδα. Σεβόμενοι τη στιγμή αλλά και τη συναισθηματική φόρτιση, αναφερθήκαμε στο πως η Παναγία μας θαυματουργεί σε αυτούς που πραγματικά την πιστεύουν και την επικαλούνται.
Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το kranosgr από τη συνάντηση των Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ με την Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.


Πηγή: kranosgr.blogspot.gr

Previous ArticleNext Article