Ελασσόνα

Στίβο και κολυμβητήριο αποκτά η Ελασσόνα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με το άγχος που δημιουργούν οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης, αυξάνουν την ανάγκη των ανθρώπων να αναζητήσουν διεξόδους, που θα τους προσφέρουν ευεξία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού βρίσκει διαφυγή στην άθληση, ως τρόπο εκτόνωσης αλλά και διατήρησης της σωματικής του υγείας, που τείνει αυξανόμενο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη κατασκευής περισσότερων αθλητικών υποδομών σε κάθε δήμο.

Σε αυτή την τάση ανταποκρίνεται ο Δήμος Ελασσόνας, με την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων, αλλά και τη συντήρηση παλιών, καθώς όπως δηλώνει στην «Ε», ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου: «Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να στραφούν προς τον αθλητισμό, ο οποίος είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής».

Αναλυτικότερα, ο δήμος έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα νέων παρεμβάσεων στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και δημιουργία νέων, σύγχρονων χώρων αθλητισμού, αποδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στον τομέα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, από τον αρχικό προγραμματισμό των έργων, στην αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής του κ. Ευαγγέλου, ήδη έχουν παραδοθεί στην πόλη της Ελασσόνας δύο γήπεδα τένις, ενώ μέσα στον Ιούνιο παραδίδονται γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, σε έκταση που βρίσκεται έναντι των ΚΤΕΛ.

Παράλληλα, εντός του μήνα αναμένεται να παραδοθεί ο στίβος στο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη, όπου θα μπορούν να αθλούνται, όχι μόνο οι μαθητές της πόλης, αλλά και οι μεγάλοι, σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης, λίγες μέρες πριν, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής κολυμβητηρίου, ένα έργο που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στον αθλητισμό της περιοχής, ενώ βάσει προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναμένεται να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, τόσο στο γήπεδο του ΠΟΕ, όσο και σε αθλητικούς χώρους σε ολόκληρη την επαρχία.

Σε δήλωσή του στην «Ελευθερία», ο κ. Νίκος Ευαγγέλου τονίζει:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας, ιεραρχήσαμε το κομμάτι του αθλητισμού, στις πρώτες μας προτεραιότητες.

Φιλοσοφία της δημοτικής μας αρχής είναι η συντήρηση και η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, ικανών να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας για άθληση.

Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία της επαρχίας μας, στα οποία, οι άνθρωποι που ασχολούνται, κάνουν καταπληκτική χρονιά.

Φέτος ήταν μια εξαιρετική χρονιά και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ, αλλά και για το βόλεϊ της Ελασσόνας.

Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να στραφούν προς τον αθλητισμό, ο οποίος είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.

Τέλος, δεν μπορώ να μην σημειώσω την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο κ. Κώστας Αγοραστός, είναι γνωστό σε όλους, πως βοηθάει στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών και διοργανώσεων, όσο ελάχιστοι.

Ετσι έχουμε προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και αναμένεται να υλοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες για χρόνια δεν λειτούργησαν με τον τρόπο που έπρεπε».

Της Λένας Κισσάβου- eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article