Ελασσόνα

Στέλλα Πακάκη: Ανοιχτή επιστολή σε όλους τους νέους και τις νέες

Σκέψεις και λόγια που θέλω να πω στο παιδί μου και σε όλα τα παιδιά πού ψηφίζουν για πρώτη φορά.

Παιδί μου μεγάλωσες και θα σταθείς μπροστά στην κάλπη για να ψηφίσεις.

Τι κάνεις τώρα?

Εγώ δεν είμαι η μάνα που θα σου πω κάνε ότι θες. Όχι. Δεν έχεις το δικαίωμα του αυτόεξευτελισμού . Δεν πρέπει να δειλιάσεις ούτε λεπτό. Η δύναμη της ψήφους σου πρέπει να κάνει την ανατροπή δεν πρέπει να σταθείς δίπλα σε αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον σου στις επιθυμίες του κεφαλαίου. Όλοι αυτοί παιδί μου που ξαφνικά σε θυμήθηκαν όταν έδινες τους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη παιδεία ενάντια στον ισοπεδωτικό (νόμο Γαβρόγλου) σε απείλησαν με εισαγγελέα σε εκβίασαν και ότι χειρότερο προσπάθησαν να σε γελοιοποιήσουν με το απαράδεκτο επιχείρημα της τρίγωνης και τετράγωνης τυρόπιτες. Θέλω να θυμάσαι πως στάθηκα δίπλα σε σένα και στους συμμαθητές σου γιατί πιστεύω στον αγώνα σας.

• Τόσα χρόνια μέσα στα μνημόνια η παιδεία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα. Έφτιαξαν ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει όλα τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν. Αν καταφέρεις να περάσεις ένα πανεπιστήμιο το μέλλον σου θα είναι αβέβαιο.Χιλιάδες νέοι σαν εσένα οδηγούνται στα εργασιακά κάτεργα της Γερμανίας της Αμερικής και αλλού ζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Όχι παιδί μου Σε θέλω κοντά μου. Δεν σε μεγαλώσαμε για να στήψουν στα γρανάζια των εργοστασίων των πλουτοκρατών. Μεγάλωσες μέσα στα μνημόνια που μας επέβαλαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ. Στερήθηκες πολλά πράγματα μαζί μας μέσα στην οικογένεια γιατί μας επέβαλαν άγρια φορολογία, μείωση μισθών και ανεξέλεγκτη οικονομική αφαίμαξη. Σε πολλά σπίτια συμμαθητών σου δεν υπάρχει θέρμανση, ρεύμα και πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις κατασχέσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες. Εξαθλιώθηκαν οι οικογένειες όλων των < μαθητών > για να μπορέσουν να πληρώσουν τα φροντιστήρια . Ενώ τα παιδιά των πλουτοκρατών απολαμβάνουν τα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Σε θέλουν αμόρφωτο και άνεργο να μπορούν να σε εξουσιάζουν. Για να συντηρούν το τέρας του κυβερνητικού μηχανισμού.

Θα πρόσεξες ότι οι εκπρόσωποι όλων αυτών που βρίσκονται στην εξουσία αλλάζουν κόμματα και παρατάξεις πάρα πολύ εύκολα γιατί έχουν γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του λαού. Εφαρμόζουν την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων για να κρατηθούν στην εξουσία με νύχια και με δόντια.

Φαντάζομαι θα αντιλαμβάνεσαι πόσο γελοίοι είναι. Πως δεν τους ενδιαφέρει τον μέλλον του ΛΑΟΥ αλλά πώς να εξυπηρετήσουν καλύτερα το αφεντικό.

Φύτεψαν και προσπάθησαν να δηλητηριάσουν το μυαλό και την ψυχή των νέων με το ναζιστικό έκτρωμα . Μην τους ακούς καν. Στο άκουσμα μόνο του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής να αηδιάζεις και να τους τσακίζεις. Αλλά μην φοβάσαι έχεις τη δύναμη των νιάτων σου. Εσύ είσαι το μέλλον αυτού του τόπου μπορείς με τη στάση ζωής σου να κάνεις τη διαφορά. Πρέπει να σταθείς όρθιος σε όλα αυτά. Δεν θα σκύψεις ποτέ το κεφάλι δεν θα δεχτείς να σε εξαγοράσει κανείς. Ότι κερδίζεις τη ζωή σου θα είναι αποτέλεσμα της δύναμης του μυαλού σου και του κόπου των χεριών σου.

Οι δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης και του ΚΚΕ στέκονται δίπλα σου και σου δίνουν το χέρι για να σταθείς όρθιος. Να έχεις μία στάση ζωής λεβέντικη και όχι υποταγμένη. Δεν θα δώσεις ποτέ χώρο στην υποταγή και στην υποτέλεια. Να θωρακιστείς με τις αξίες της ανθρωπιάς & του διεθνισμού. Δεν θα εκμεταλλευτείς ποτέ άνθρωπο. Να αγωνίζεσαι πάντα για το λαό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τώρα που θα σταθείς μπροστά στις τέσσερις κάλπες τέσσερα πρέπει να είναι τα χτυπήματα σε αυτούς τους πολιτικούς γυρολόγους που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν παιδί μου. Μη σκύψεις ποτέ.

Αυτά τα λόγια είναι λόγια που πρέπει να πεις κάποτε και εσύ και στα δικά σου τα παιδιά. Είναι λόγια από την καρδιά μου.

Με πολλή Αγάπη & Ελπίδα σε όλα τα παιδιά.

Στέλλα Πακάκη
υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος>

Previous ArticleNext Article