Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Υπάρχει η πρόθεση για κατασκευή και λειτουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας αναφορικά με το μεγάλο θέμα της έλλειψης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Λάρισα κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μετά τον θάνατο της 5χρονης Λαρισαίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Αναλυτικά η ερώτηση  της Στέλλας  Μπίζιου προς τον Υπουργό Υγείας:

Κύριε Υπουργέ, δυστυχώς πρόσφατα η Λάρισα θρήνησε το θάνατο ενός πεντάχρονου κοριτσιού, το οποίο εξέπνευσε ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης. Ανεξάρτητα από τα αίτια του θανάτου του άτυχου παιδιού, για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης Μονάδος Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Λάρισα, που έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά περιστατικά να κατευθύνονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Επειδή όπως καλά γνωρίζετε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι ένα Ίδρυμα σχεδιασμένο να εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας.

Επειδή πρόσφατα εσείς ο ίδιος κατά τη διάρκεια επίσκεψης σας στη Λάρισα διαβεβαιώσατε πως θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται ώστε το εν λόγω Νοσοκομειακό Ίδρυμα να καταστεί πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα.

Επειδή η αγωνία όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας, και όχι μόνο, είναι τεράστια, αναφορικά με το ενδεχόμενο περιστατικού που να αφορά στην υγεία μικρών παιδιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου να δώσει λύση στο επιτακτικό αυτό πρόβλημα των νοσοκομείων της πόλης;

Previous ArticleNext Article