Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Πολύτιμη η συνεργασία με τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας

Συνάντηση με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας πραγματοποίησε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό κα Στέλλα Μπίζιου και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη και τις επόμενες δράσεις τους.

Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκε η στρατηγική χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με τον τρόπο αυτό, όπως συμφώνησαν οι παριστάμενοι στη συνάντηση, θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τα παραγόμενα πρωτογενή μας προϊόντα και θα καταφέρουμε να πετύχουμε την αύξηση των εξαγωγών.

Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα των επιδοτήσεων και ειδικά στη λάθος διαχείριση που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τελικά, την καθυστέρηση του τομέα στις νέες τεχνολογίες και καλλιέργειες. Από την πλευρά τους τα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου ν. Λάρισας στάθηκαν στην ανάγκη να υπάρχει σύγκλιση των απόψεων από όλους τους φορείς, μετά την πληροφόρηση που μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι ως επιστήμονες και ως οι άνθρωποι που έχουν την πιο στενή επαφή με τους αγρότες.

Ειδική αναφορά έγινε και στο μείζον θέμα του νερού, με επίκεντρο την διαπίστωση πως η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται σε πτώση, κάτι που θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Ήδη αυτό το γεγονός έχει συμβάλλει στην μείωση του αγροτικού εισοδήματος στο νομό Λάρισας. «Στο νομό μας όσοι καλλιεργούν εντατικές καλλιέργειες έχουν πολύ ακριβό νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, με συνέπεια οι αγρότες του νομού μας να έχουν υψηλό κόστος παραγωγής», υποστήριξαν τα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου.

Τέλος, τα μέλη της διοίκησης του Γεωπονικού Συλλόγου ενημέρωσαν τη Λαρισαία βουλευτή για το σκοπό του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, το πλαίσιο της δράσης τους και τον συμβουλευτικό ρόλο που πρέπει να έχουν για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ζητώντας ταυτόχρονα, την εκπροσώπηση τους στα διοικητικά συμβούλια των Αγροτικών Οργανισμών.

Η κα Μπίζιου μετά τη συνάντηση εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά δέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου και συνεργάστηκα με τη διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου του νομού Λάρισας. Πρόκειται για άριστους επιστήμονες με βαθιά γνώση του αντικειμένου, κάτι που τους καθιστά πολύτιμους συνεργάτες μου. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι διαχρονικά και μεγάλα. Οφείλουμε πλέον να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κινείται προσεκτικά και μελετημένα προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Γρουσόπουλος, ο ταμίας Αλέξανδρος Ζαχαρής και τα μέλη Αθανάσιος Γραβάνης και Θεόδωρος Κατσής.

Previous ArticleNext Article