Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Πολιτικές εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών

Αν υπάρχει ένας σημαντικός δείκτης πολιτισμού ο οποίος αντικατοπτρίζει και τον πραγματικό βαθμό φιλελευθεροποίησης μιας κοινωνίας, αυτός είναι ο δείκτης που μετράει την βία κατά των γυναικών, μια υπόθεση που τείνει μα εξελιχθεί σε μάστιγα για τις δυτικές κοινωνίες».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τη Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα και την Αναπληρώτρια Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Βάσω Μέκρα – Καλφούντζου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι τρεις κυρίες έθιξαν μια σειρά ζητημάτων όπως ο ρόλος της γυναίκας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, η γυναικεία εργασία, η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στο χώρο της εργασίας και φυσικά, οι δράσεις που στοχεύουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε το έργο της κας Συρεγγέλα και την προώθηση οργανωμένων πολιτικών, ώστε να καταφέρουμε να εξαλείψουμε  όσο είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, φαινόμενα που δεν μηδενίζουν τον ρόλο της γυναίκας, αλλά την ίδια την κοινωνία μας», τόνισε η Λαρισαία πολιτικός.

Previous ArticleNext Article