Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Να ξαναγράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Πριν λίγες μόνο εβδομάδες θα ήταν αδιανόητο σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος, με θεμελιωμένες τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, να φαντάζονταν κανείς πως η πλειοψηφία των πολιτών θα ζητούσε επιτακτικά από τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τους.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα, πάντα, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Η ανθρωπότητα ολόκληρη έχει να αντιμετωπίσει μια ασύμμετρη απειλή που αν αφεθεί ανεξέλεγκτη τότε κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίζει, ετούτη την ώρα, τις συνέπειες που θα προκαλούσε, τόσο στον αριθμό των νεκρών, όσο και στη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Με αίσθημα ευθύνης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των Ελλήνων πολιτών σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο, προστατεύοντας την υγεία των συμπολιτών μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πρέπει να αντέξει.

Συντασσόμαστε όλοι στο πλευρό της υπεύθυνης πολιτείας, αναγνωρίζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια που δίνουν χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, τώρα είναι η ώρα που το ατομικό ταυτίζεται όσο ποτέ με το συλλογικό: Τώρα είναι η ώρα του πολίτη! Ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει σύνορα ή έθνη, εισοδήματα ή κοινωνικές ομάδες. Απειλεί τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν κατοικεί. Απέναντί του, είμαστε όλοι ίσοι. Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το δικό μας μέτωπο, να ξαναγράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με πρώτη δέσμευση, να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσής του ιού: Ο καθένας από εμάς να πάψει να γίνεται κρίκος μεταφοράς στο διπλανό του.

Αυτό ακριβώς καλούμαστε όλοι μας, υπεύθυνα, να στηρίξουμε.

Previous ArticleNext Article