Παραπολιτικά

Στέλλα Μπίζιου: Εχουμε την υποχρέωση ν’ απαλλαγούμε από το σύνδρομο του «επαγγελματία πολιτικού”

Ήταν η έκπληξη των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών. Πρωτοεμφανιζόμενη σε μια εκλογική αναμέτρηση που το κόμμα της έχασε, σ΄ έναν σύντομο προεκλογικό αγώνα που της περιόριζε χρονικά τη δυνατότητα να κάνει ακόμη και τις απολύτως απαραίτητες επισκέψεις, κατάφερε ένα σκορ που εξέπληξε πολλούς: 10.000 σταυρούς προτίμησης!

Δεύτερη επιλαχούσα! Πίσω από τους δύο βουλευτές της Ν.Δ. και με μικρή διαφορά από τον πρώην δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη. Και μπροστά από πολιτευτές με εμπειρία και αγώνες ετών στην πολιτική, τον συνδικαλισμό, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

Η Στέλλα Μπίζιου ό,τι δεν κατάφερε στις εκλογές του 2015 θα επιχειρήσει να το καταφέρει στις επερχόμενες. Δηλώνει άλλωστε έτοιμη να ενσαρκώσει την ανάγκη του ψηφοφόρου να δει «νέο αίμα» στην πολιτική, με φρέσκες ιδέες, που δεν θ’ απολογείται για έργα και λογικές του παρελθόντος.

Αισιόδοξη;

– Θα έλεγα, περισσότερο ετοιμοπόλεμη από την πρώτη φορά. Και με σαφή γνώση του μεγάλου ανταγωνισμού, καθώς πέραν των δύο βουλευτών, που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές -και του τρίτου που προστέθηκε στην πορεία στο δυναμικό της- οι ενδείξεις μάς προδιαθέτουν για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο…

Αυτό είναι καλό ή κακό;

– Είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που έχει αναπτύξει η Ν.Δ. και της γενικής πεποίθησης ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Καλό βεβαίως, για την κοινωνία που θα έχει πολλές καλές επιλογές, καλό και για εμάς που θα δώσουμε τη μάχη, ενταγμένοι σ’ ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, ικανό να ξαναφέρει και άλλη νεοδημοκρατική έδρα στον νομό Λάρισας, μετά από πολλά χρόνια!

Χρειάζεται υψηλό ποσοστό γι’ αυτό… Είναι δύσκολο να συμβεί, δεν νομίζεις;

– Σίγουρα είναι δύσκολο. Πρώτιστα θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να αναλάβει τις τύχες του τόπου η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αίσθησή μου είναι πως θα έχουμε στον Νομό Λάρισας υψηλό ποσοστό. Εμείς θα δώσουμε τον ωραίο και ευγενή αγώνα, με ρεαλιστικό πρόγραμμα, με ειλικρίνεια και επιχειρήματα. Ο παραπάνω στόχος που με ρωτάτε είναι πολύ κοντά και θα τον υπερβούμε κατά πολύ.

Πολλοί αμφισβητούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη…«Δεν τραβάει» λένε…

– Η ΝΔ βρίσκεται διαρκώς μπροστά στις δημοσκοπήσεις με διαφορές από 6 έως 10 μονάδες τα τελευταία 3 χρόνια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με αρκετές μονάδες μπροστά από τον κ. Τσίπρα. Το να αμφισβητεί τις ικανότητες του κυρίου Μητσοτάκη κάποιος, δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από παντελή ανικανότητα αξιολόγησης, για να περιγράψω με κομψό τρόπο την εμπάθεια. Να είστε σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τραβάει και θα είναι σύντομα ένας πάρα πολύ καλός πρωθυπουργός, δίπλα στην κοινωνία και στους πολίτες.

Θα καταψηφίσει τον Τσίπρα ο λαός ή θα υπερψηφίσει τον Μητσοτάκη;

– Σίγουρα και τα δύο! Ο σημερινός πρωθυπουργός απογοήτευσε…Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς εναντίον του… Αρκεί να συγκρίνει κάποιος όσα έκανε στα χρόνια της πρωθυπουργίας του μ’ αυτά που υποσχέθηκε και θα έχει την απάντηση : πολλά λόγια, λίγα έργα.

Δεν είναι αφελής ο κόσμος! Ιδίως τώρα με τις «πυρκαγιές» φάνηκε η γύμνια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού: γύμνια και σε διοικητικές ικανότητες και σε συναισθήματα… Αντιθέτως η μετριοπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη επικροτήθηκε απ’ όλους. Και θα το διαπιστώσετε στις εκλογές, που θα επιβεβαιωθεί ότι προσελκύει ευρύτερες δυνάμεις, πέραν της Νέας Δημοκρατίας…

Η νέα γενιά στην οποία ανήκετε «ακούει» τα νεοδημοκρατικά επιχειρήματα;

– Ο σημερινός πρωθυπουργός απογοήτευσε πλήρως τη νεολαία…Ήταν οδυνηρή εμπειρία για τους νέους που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα να το μεταφράσει σε ΝΑΙ ο πρωθυπουργός και να τους «παραπλανήσει»… Οι νέοι είναι απλοί, δεν θέλουν πολλά: θέλουν ειλικρίνεια, ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων τους, προοπτική με ό,τι αυτό σημαίνει: ασφάλεια, δουλειά, αξιοκρατία. Δεν πιστεύουν στα «μεγάλα λόγια», λοιδορούν την «ξύλινη γλώσσα» και το υποκριτικό ενδιαφέρον. Θέλουν να κάνουν μια «νέα αρχή» με την πολιτική που τους απογοήτευσε επανειλημμένα και να της δείξουν εμπιστοσύνη…Εμείς που θα κληθούμε να τους εκπροσωπήσουμε έχουμε την υποχρέωση ν’ απαλλαγούμε από το σύνδρομο του «επαγγελματία πολιτικού» που καταφέρνει να επιβιώνει ακόμα ανάμεσά μας και συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορούν όσα του καταλογίζει η ελληνική κοινωνία…Σ’ ότι με αφορά ισχύει κι αυτή τη φορά ό,τι υποσχέθηκα την προηγούμενη: «ούτε λαϊκίστικες κορώνες θ’ ακούσει από το στόμα μου, ούτε ωραιοποιήσεις που θα αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Ο κόσμος έχει προβλήματα κι η αντιμετώπισή τους απαιτεί ρεαλισμό και σοβαρότητα».

Συνέντευξη στην Εφημερίδα Ελευθερία)

Previous ArticleNext Article