Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Εκσυγχρονίζουμε τον ΕΛΓΑ προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Η εκκρεμότητα της πληρωμής των αποζημιώσεων του 30% για τις ζημιές του 2018, η ακαρπία και ο παγετός που χτύπησε τα αμύγδαλα το 2019, οι ζημιές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια και η μηδενική τους διάθεση που προκαλούν ασφυξία στους παραγωγούς, η ακαρπία στις ελιές της περιοχής του δήμου Τεμπών για το 2019, ο καταρροϊκός πυρετός στα πρόβατα και η εξόφληση των κτηνοτρόφων, ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Στέλλας Μπίζιου στον ΕΛΓΑ.

«Με το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας του ΕΛΓΑ και τις καθυστερήσεις σε έγκαιρες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις, ο ΕΛΓΑ δεν στέκεται δίπλα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους με τον τρόπο που θα έπρεπε, στον 21ο αιώνα. Παρά τη διάθεση και το ζήλο των υπαλλήλων του οργανισμού είναι σχετικά αδύνατο ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Η αυριανή κυβέρνηση της NΔ θα προωθήσει την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα, συνδυαστικά με τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς. Δίνουμε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενισχύουμε τον ρόλο των Περιφερειών και θέτουμε τις κτηνιατρικές και αγροτικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ριζική αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article