Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Διευκρινίσεις για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Διευκρινίσεις για την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ζήτησε από την υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αναφορά που απηύθυνε στην Υπουργό.

«Η ψυχική και σεξουαλική υγεία των παιδιών είναι ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο και δικαιολογημένα απασχολεί έντονα τους γονείς», δήλωσε η κα Μπίζιου μετά την συνάντησή της με εκπροσώπους Ενώσεων Γονέων αλλά και Χριστιανικά Σωματεία της Λάρισας. Τόνισε δε πως: «Είναι απολύτως θεμιτό και σεβαστό οι γονείς να θέλουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων το θεματικό περιεχόμενο του μαθήματος καθώς και την προσέγγιση της διδακτέας ύλης. Η εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία και δη από το νηπιαγωγείο, χωρίς οι γονείς να γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο αυτού, αν πρόκειται δηλαδή για σεξουαλικό προσανατολισμό, για θέματα σωματικής ανάπτυξης, σεξουαλικής υγείας, αντισύλληψη και άλλα, προκαλούν δικαιολογημένο προβληματισμό. Θα ζητήσω προσωπικά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εξηγήσει λεπτομερώς στους γονείς τους σκοπούς και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος ώστε έως την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, να μην μείνει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο. Η σεξουαλική επιμόρφωση των παιδιών μας είναι ο πυρήνας της γονικής μέριμνας».

Η κα Μπίζιου δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των σωματείων πως θα μεριμνήσει ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν ερήμην των γονέων.

Στη συνάντηση με την κα Μπίζιου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» κ. Ιωάννης Καραμήτρος, ο κ. Θεοφάνης Μυλωνάς πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Λάρισας, ο κ. Λάζαρος Δράμης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας, ο κ. Δημήτρης Μπάγκος ως εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Δαμιανός» και ο κ. Δημήτρης Οικονόμου ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων. Τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους συνυπογράφουν και οι σύλλογοι Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας», Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας και η Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος».

Previous ArticleNext Article