Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Έμπρακτη στήριξη σε όλους τους επαγγελματίες της χώρας

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ηλία Κοτσιμπογεώργο πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αντικείμενο την χαρτογράφηση της επόμενης μέρας στην αγορά, μετά τη λήξη της πρώτης περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού και την απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιορισμών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το υπόμνημα που έχει ήδη καταθέσει η διοίκηση του Π.Τ. Θεσσαλίας του ΟΕΕ στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, με το οποίο δίνουν έμφαση σε μείζονα ζητήματα της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το κόστος ενέργειας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, οι αρρυθμίες στο σύστημα χορήγησης δανείων με εγγυήσεις του δημοσίου, αλλά και οι οριζόντιες ρυθμίσεις στον τρόπο ελάφρυνσης των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας ευχαρίστησε την Λαρισαία βουλευτή για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα ενδιαφέροντος της αγοράς, και για τις στοχευμένες της ενέργειες στα υπουργεία, κάτι που όπως ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά, «φέρνει μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα στους πολίτες».

Με τη σειρά της, η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη μέρα της εκλογής μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο επιδιώκω την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς, τους επαγγελματίες όλων των κλάδων και τάξεων, γιατί όλοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ευχαριστώ τον κ. Κοτσιμπογεώργο για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Πρόκειται για μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς προβληματισμούς, γνώση, και διάθεση για προσφορά.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους έτοιμους να προσφέρουμε έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την αγορά να επιστρέψει σε επίπεδα κερδοφορίας και εύρυθμης λειτουργίας. Η γνώση και η εμπειρία των ανθρώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου αποτελούν πολύτιμα εφόδια στην προσπάθεια αυτή.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή της κρίσης έδειξε πως με σχέδιο και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Η συνεργασία μου με το Π.Τ. Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου αναδεικνύει μερικά σημαντικά ζητήματα, τα οποία και θα θέσω άμεσα στα αρμόδια υπουργεία, όπως το ζήτημα των δεσμευτικών ημερομηνιών για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών.

Η μάχη που μόλις ξεκίνησε στο πεδίο της οικονομίας, πάρα τις αναγνωρισμένες απ’ όλους δυσκολίες, θα είναι μια μάχη κερδοφόρα για την Ελλάδα».

Previous ArticleNext Article