Λάρισα

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Επίσης αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν:

Λάρισα:         2410237594
Μαγνησία:     2421352466
Τρίκαλα:        2431072990
Καρδίτσα:      2441023133

Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνει την ανάγκη οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στους τομείς ευθύνης τους.

 

Previous ArticleNext Article